RUSIJA ĆE PREDLOŽITI SAD NOVE DATUME: Oglasila se Američka ambasada u Moskvi

Tanjug

28. 11. 2022. u 18:10

RUSIJA je obavestila SAD da će predložiti nove datume za održavanje Bilateralne konsultativne komisije u okviru Sporazuma o nuklearnom ražoružanju novi START, rečeno je RIA Novostima u američkoj ambasadi u Moskvi.

РУСИЈА ЋЕ ПРЕДЛОЖИТИ САД НОВЕ ДАТУМЕ: Огласила се Америчка амбасада у Москви

Foto: EPA

Sastanak bilateralne konsultativne komisije o START-u trebalo je da bude održan u Kairu od 29. novembra do 6. decembra.

Ministarstvo spoljnih poslova Rusije je ranije za RIA Novosti saopštilo da je sastanak odložen za kasniji datum.

- Ruska strana je obavestila SAD da jednostrano odlaže sastanak i da će predložiti nove datume za njegovo održavanje - rekao je izvor agencije u ambasadi.

Novi START, koji je stupio na snagu 2011. godine, ograničava broj strateških nuklearnih bojevih glava koje SAD i Rusija mogu da rasporede, kao i raspoređivanje raketa i bombardera za njihovu isporuku na kopnu i podmornicama, prenosi Rojters.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

POGLEDAJTE S KAKVIM LAŽOVIMA IMAMO POSLA Vučić pokazao sramnu foto-montažu koju predstavnici opozicije dele po društvenim mrežama (FOTO)

"POGLEDAJTE S KAKVIM LAŽOVIMA IMAMO POSLA" Vučić pokazao sramnu foto-montažu koju predstavnici opozicije dele po društvenim mrežama (FOTO)

- POGLEDAJTE sa kakvim bolesnim lažovima imamo posla, pogledajte, poštovani građani, čime se bave i to već 30 dana, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, pokazujući javnosti foto-montažu fotografije na kojoj se on navodno grli sa Aljbinom Kurtijem, a koju je Srđan Milivojević iz DS delio na društvenim mrežama.

03. 02. 2023. u 14:22

Komentari (0)

SOČNO TELEĆE PEČENJE U RERNI: Po receptu najiskusnijih kuvara - tajna je u brašnu