SIRIJA U ALEPU POJAČAVA SVOJE TRUPE: Strah od mogućeg turskog napada

Đ.G.

27. 11. 2022. u 21:05

KOMANDA sirijske vojske rasporedila je više trupa i oklopnih vozila u grad Ajn al-Arab koji se nalazi 150 kilometara severozapadno od grada Alepa, objavio je u nedelju list Al Vatan, pozivajući se na izvor iz sirijske vojske.

СИРИЈА У АЛЕПУ ПОЈАЧАВА СВОЈЕ ТРУПЕ: Страх од могућег турског напада

Foto: Printscreen

Prema izvoru, u to područje je raspoređeno najmanje 20 tenkova i oklopnih transportera, kao i artiljerijski sistemi i teški mitraljezi.

Sirija je odlučila da pojača svoje vojne pozicije u toj oblasti nakon intenzivnog granatiranja turskih snaga i jedinica sirijske naoružane opozicije, koje su nanele više od 40 artiljerijskih udara u blizini Ajn al-Araba i Tel Rifata. Prethodno su turski dronovi napali vojni aerodrom Meneg.

Sirija je 22. novembra pojačala svoju armijsku grupu u provinciji Raka. Konvoj oklopnih vozila i teškog naoružanja stigao je do grada Ajn Isa koji se nalazi na strateškom autoputu koji povezuje istočne i zapadne regione Sirije. Nove snage su takođe raspoređene u Tell Tamer na severozapadu pokrajine al-Hasakah da odbiju mogući turski napad.

Turski ratni avioni i artiljerija nanose udare na teritorije koje kontrolišu kurdske Sirijske demokratske snage (SDF) na severu provincija Alep, Raka i Al-Hasakah. Prema podacima SDF-a, turski vojnici su u proteklih 48 sati ispalili čak 795 granata na naselja koja se nalaze na ovom području. Lokalno stanovništvo napušta svoje domove, tražeći sklonište u sigurnijim regionima - prenela je agencija TASS.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024