KAN OKTAZAO PROTESTNI MARŠ: Strah od mogućeg haosa u zemlji

Đ.G.

26. 11. 2022. u 21:29

BIVŠI pakistanski premijer Imran Kan , u svom prvom pojavljivanju u javnosti otkako je ranjen u napadu oružjem ranije ovog meseca, rekao je u subotu da otkazuje svoj protestni marš do Islamabada jer se plaši da bi to izazvalo haos u zemlji.

КАН ОКТАЗАО ПРОТЕСТНИ МАРШ: Страх од могућег хаоса у земљи

Foto: Tanjug

Kan održava proteste širom zemlje kako bi podstakao vladu na prevremene izbore otkako je svrgnut s vlasti u aprilu. Protesti su kulminirali maršom na Islamabad, koji je pretio da pogorša politička previranja u nuklearno naoružanoj zemlji koja se bori sa ekonomskom krizom.

- Odlučio sam da ne idem u Islamabad jer znam da će biti haos i da će gubitak biti za zemlju - rekao je Kan govoreći na okupljanju hiljada pristalica u garnizonskom gradu Ravalpindiju, u blizini glavnog grada Islamabada. Za Kanovo pojavljivanje bilo je strogo obezbeđenje. Policijski zvaničnik rekao je lokalnom televizijskom kanalu Geo TV da je na događaj angažovano ukupno 10.000 ljudi, sa snajperistima postavljenim na različitim mestima radi njegove bezbednosti.

Kan je ranije ovog meseca upucan u cevanicu kada je njegov konvoj antivladinih protesta koji je išao za Islamabad napadnut na istoku zemlje, što je, kako su njegovi saradnici rekli, bio očigledan pokušaj ubistva njegovih rivala.

On je imenovao premijera Šehbaza Šarifa i visokog vojnog zvaničnika da su planirali njegovo ubistvo, ali i vlada i vojska su negirali umešanost. Šarif je pozvao na transparentnu istragu. Jedna osoba je uhapšena zbog incidenta i rekla je da je delovala sama.

Kan je u subotu stigao na binu koristeći ram za hodanje i obratio se publici iza neprobojnog stakla. Rekao je da su mu iz raznih bezbednosnih izvora rekli da i dalje postoji opasnost po njegov život.

Kan je rekao da se konsultuje sa svojom strankom, Pakistanom Tehrek-e-Insaf (PTI), o mogućnosti podnošenja ostavke u svim pokrajinskim skupštinama u novom pokušaju da se podstakne vanredni izbori. PTI je već podneo ostavku u saveznom parlamentu, ali ostaje na vlasti u dve pokrajine i dve administrativne jedinice - preneo je Ekonomik Tajms.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

MEDIJI TVRDE: Netanjahu odgovorio Berbokovoj - Mi nismo nacisti, u Gazi nema gladi