"MORAĆE DA ME IZVUKU IZ PARLAMENTA": Trasova želi poslanički mandat po svaku cenu

Đ.G.

25. 11. 2022. u 21:44

BIVŠA premijerka želi da krene stopama Tereze Mej tako što će ostati u parlamentu nakon što napusti Dauning strit.

МОРАЋЕ ДА МЕ ИЗВУКУ ИЗ ПАРЛАМЕНТА: Трасова жели посланички мандат по сваку цену

Foto: Profimedia

Liz Tras planira da se kandiduje na sledećim izborima kako bi nastavila svoju karijeru kao poslanik konzervativaca uprkos tome što je zbačena sa broja 10.

- Moraće da me izvuku iz parlamenta - smatra se da je gospođa Trus redovno govorila savetnicima, ili reči u tom smislu, u prošlosti kada je govorila o svojoj političkoj karijeri.

Poslanici Torijevaca pozvani su da pre 5. decembra odluče da li planiraju da se ponovo takmiče za svoje mesto na sledećim opštim izborima, koji se očekuju 2024. godine, ili da se povuku.

Kloi Smit, bivša sekretarka za rad i penzije, i Vilijam Vrag, potpredsednik Komiteta torijevskih poslanika iz 1922. godine, najavili su ove nedelje da se neće kandidovati na sledećim izborima.

Sekretarka Smit ima 40, a Vilijam Vrag 34. Njihova relativna mladost i odluke da se povuku iz politike dovele su do zabrinutosti da se Torijevci suočavaju sa odlivom mozgova usred izgleda na izborni poraz.

Očekivana odluka Trasove da nastavi kao poslanik takođe otvara vrata za povratak na prvu klupu za konzervativce u budućnosti.

Prošlog leta je razgovarala sa Borisom Džonsonom, bivšim premijerom, o mogućnosti da on postane njen ministar spoljnih poslova , prema novoj knjizi Sebastijana Pejna "Pad Borisa Džonsona".

Ne očekuje se da će Trasova doći u krug govornika tako brzo kao Boris Džonson, kome je plaćeno 276.130 funti da prisustvuje događaju brokera osiguranja u Vašingtonu ove jeseni. 

Trasova je u torijevskoj politici skoro dve decenije, uzdigavši se od savetnika do najviše izabrane funkcije u Velikoj Britaniji - preneo je Telegraf.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

NIKOLA JOKIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta su 142 NBA igrača uradila zbog njega