BORBENI AVIONI IZNAD IRAKA I SIRIJE: Turska vojska nastavlja napade na kurdske položaje

Tanjug

21. 11. 2022. u 19:54

TURSKA vojska nastavila je danas vazdušne napade na položaje kurdske Radničke partije Kurdistana (PKK) i Jedinice narodne zaštite (YPG) u sirijskom regionu Kobani u znak odmazde zbog granatiranja turskih gradova Onjupinar i Karkamis.

БОРБЕНИ АВИОНИ ИЗНАД ИРАКА И СИРИЈЕ: Турска војска наставља нападе на курдске положаје

Foto Tanjug/AP

U operacijama tuske vojske učestvuje više od 50 aviona i 20 dronova, kao i više jedinica kopnene artiljerije, a napadi se sprovde u severnom Iraku u okruzima Kandil, Asos i Hakurk, kao i u okruzima Kobani, Tal Rifat, Cizire i Derik na severu Sirije, prenosi Rojters.

Najmanje tri osobe su poginule danas, među kojima i jedno dete, a pet osoba je povređeno, od kojih jedna teže, kada je pet raketa, ispaljenih sa severa Sirije, pogodilo pogranični okrug Karkamis u Turskoj, rekao je načelnik turske provincije.

Kako prenosi Si-En-En na turskom, bombe su pale na srednju školu i stambene zgrade.

Posle bombaškog napada u Istanbulu 13. novembra, u kojem je poginulo šest osoba, a za koji je predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan okrivio sirijske Kurde, Ankara je saopštila da će nastaviti operaciju na severu Sirije protiv militanata zabranjene Radničke partije Kurdistana.

BONUS - NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!