DONALD TRAMP SE VRAĆA NA TVITER? Mask jednim pitanjem napravio pometnju na društvenoj mreži - "Glas naroda je glas Boga"

Novosti online

19. 11. 2022. u 08:31

IZVRŠNI direktor Tvitera, milijarder Ilon Mask, objavio je juče anketu na toj platformi kojom je upitao korisnike te društvene mreže da li podržavaju vraćanje naloga bivšem američkom predsedniku Donaldu Trampu.

ДОНАЛД ТРАМП СЕ ВРАЋА НА ТВИТЕР? Маск једним питањем направио пометњу на друштвеној мрежи - Глас народа је глас Бога

Foto: EPA/AP

Mask je uz anketu napisao "Voks Populi, Voks Dei", latinski izraz koji znači "glas naroda je glas Boga".

U trenutku objave teksta glasalo je 6,709,743 ljudi. Vraćanje naloga Trampu podržava 54 odsto od tog broja, dok se protivi 46 odsto.

Podsećamo, Mask je juče, pre objave ankete, rekao da nikakva odluka o obnavljanju Trampovog naloga nije doneta.

Mask je ranije najavio da će biti obnovljeni korisnički nalozi drugih kontroverznih ličnosti poput Kejti Grifin, Džordana Pitersona i konzervativnog satiričnog portala Babilon Bi.

- Nova politika Tvitera je sloboda govora, ali ne i sloboda dometa - napisao je Mask na Tviteru, dodajući da će negativnim objavama koje sadrže govor mržnje biti smanjena vidljivost, kao i da na njima firma neće zarađivati.

Tviter je trajno suspendovao Trampov nalog nakon upada u Kapitol 6. januara 2021, zato što je kompanija utvrdila da su njegovi tvitovi kršili politiku o veličanju i podsticanju na nasilje.

Mask, koji je prošlog meseca završio kupovinu kompanije, izrazio je protivljenje doživotnim zabranama naloga na Tviteru.

BONUS - NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

KO ĆE DA NAPIŠE REZOLUCIJU O SRPSKIM ŽRTVAMA U SREBRENICI? Porodice žrtava ogorčene sramnim planovima dela međunarone zajednice