BUGARSKI GENERAL O INCIDENTU U POLJSKOJ: Neko bi mnogo izgubio od prodaje gasa i oružja

P. Z. S. / ria.ru

19. 11. 2022. u 00:53

CILj provokacije raketama u Poljskoj mogla bi da bude diskreditacija ideje o dijalogu Rusije i Ukrajine, sugerisao je bugarski general Todor Bojadžijev u intervjuu za Dnes.dir.bg.

БУГАРСКИ ГЕНЕРАЛ О ИНЦИДЕНТУ У ПОЉСКОЈ: Неко би много изгубио од продаје гаса и оружја

Foto Polska Policja


-Svrha incidenta na teritoriji Poljske je da kompromituje pregovore od samog početka. Ukoliko ih ne bi bilo, rat se nastavlja, a neko je zaradio milione - od prodaje gasa i nafte ili od prodaje oružja, kaže general Bojadžijev.

Osim toga, vojska je kritikovala odluku Bugarske da pomogne Kijevu u snabdevanju oružjem.

-Verujem da ne treba da dolivamo ulje na vatru. To nije u interesu Bugarske. Po mom mišljenju, bugarska vlada, nažalost, gubi mnogo dobrih prilika zbog svojih kratkovidih odluka, objasnio je Bojadžijev.

General je pozvao Sofiju da deluje kao posrednik između Moskve i Kijeva. Sada, po njegovom mišljenju, Bugarska igra ulogu „protivnika i neprijatelja“ Rusije.

Uveče 15. novembra dve rakete su navodno pale na poljsku teritoriju u blizini granice sa Ukrajinom. Dvoje ljudi je poginulo.

U početku je Varšava tvrdila da su u pitanju rakete ruske proizvodnje, ali je u sredu poljski predsednik Andžej Duda priznao da je u incident najverovatnije umešano ukrajinsko oružje.

Ministarstvo odbrane Rusije je istaklo da ruska vojska nije izvršila nikakve udare po ciljevima u zoni ukrajinsko-poljske granice. Departman je izjave poljske strane o umešanosti Moskve nazvao provokacijom. Prema rečima stručnjaka, na fotografijama sa lica mesta u Pševoduvu vide se fragmenti ukrajinske rakete za kompleks S-300.

BONUS - NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna