HIPERSONIČNE NUKLEARNE RAKETE: Kako izgleda utovarivanje u silos projektila "Avangard" u Orenburškoj oblasti (VIDEO)

P. Z. S. / tvzvezda.ru

18. 11. 2022. u 22:13

UBACIVANjE rakete u “silos” je kreativan i juvelirski pedantan proces, kako kaže vojska.

ХИПЕРСОНИЧНЕ НУКЛЕАРНЕ РАКЕТЕ: Како изгледа утоваривање у силос пројектила Авангард у Оренбуршкој области (ВИДЕО)

Foto: Printscreen


Utovarivač ga preuzima sa tegljača. Dovodi u vertikalni položaj i vrlo polako spušta.
Interkontinentalna raketa kompleksa Avangard proputovala je hiljade kilometara do Orenburških stepa. Poslednji deo puta prošla je - na moćnom tegljaču, polako i pažljivo, strogo na sredini puta, dalje od ivica.

-Ako je potrebno, može se pokretati svih devet osovina - to je 18 točkova. Na primer, kada se penjete na brdo u ledenim uslovima. Pored toga, uz pomoć specijalnog daljinskog upravljača, zadnje točkove možete rotirati ulevo ili udesno, prokomentarisao je dopisnik Igor Lapik.

Ovo je neophodno da bi se smanjio radijus skretanja i da biste mogli da skrenete na bilo kojoj raskrsnici. Ekstradugački tegljač će proći svim javnim putevima.

-Od kasnih 80-ih godina prošlog veka u ovom raketnom silosu je na borbenom dežurstvu je raketni sistem Vojvoda, poznat i kao Satana. A sada, decenijama kasnije, raketa je uklonjena i napravljen je prostor za Avangard. Sada je istorijski trenutak. Ako bolje pogledate, možete videti kako se centimetar po centimetar kontejner spušta, a tamo, u raketnom silosu, već će biti prikopčan na „žile“ različitih komunikacionih sistema, pretvarajući se u jedan organizam“, primetio je dopisnik.

Drugi puk formacije Jasnenskih Raketnih strateških snaga već prolazi kroz takvo prenaoružavanje novim kompleksima Avangard.

-Ovo je veliki događaj ne samo za vojnu jedinicu, već i za celu zemlju, rekao je Sergej Karpenko, komandant raketnog puka.

Pre stupanja na borbenu dužnost, svo osoblje je prošlo preobuku na simulatorima koji su u potpunosti imitirali podzemno komandno mesto.

Na velikoj dubini nalazi se samo komandno mesto raketnog puka opremljeno Avangardima. I ako je ranije po zidu bila informativna tabla sa mnogo indikatora i sijalica, sada je sve kompjuterizovano, kompaktno i na monitorima.

Bojeva glava kompleksa Avangard je sposobna da savlada bilo koji sistem protivraketne odbrane i da manevriše hipersoničnim brzinama. Možete samo popraviti lansiranje, ali je nemoguće izračunati putanju leta bloka i oboriti ga.

BONUS - NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

MEDIJI TVRDE: Netanjahu odgovorio Berbokovoj - Mi nismo nacisti, u Gazi nema gladi