PUTIN SE OGLASIO O NOVIM AKCIJAMA PROTIV MOSKVE: Rusija je na vreme i čvrsto postavila barikadu

Novosti online

15. 11. 2022. u 13:09

POKUŠAJI niza država da ponovo ispišu svetsku istoriju postaju sve agresivniji, a njihov cilj jeste da se oslabi Rusija. Ona je, međutim, na vreme i čvrsto postavila barijeru protiv pokušaja da se ugrozi njen državni suverenitet, izjavio je ruski predsednik Vladimir Putin.

ПУТИН СЕ ОГЛАСИО О НОВИМ АКЦИЈАМА ПРОТИВ МОСКВЕ: Русија је на време и чврсто поставила барикаду

Foto: Printscreen/Jutjub

- Pokušaji niza država da ponovo ispišu, da preoblikuju svetsku istoriju, postaju sve agresivniji. I imaju očigledan cilj, a to je da naše društvo, u najmanjoj meri, razjedine, da mu oduzmu orijentire i da, na kraju, oslabe Rusiju, da utiču na njen suverenitet, da ga poljuljaju - rekao je Putin na zasedanju Ruskog organizacionog komiteta „Pobeda“.

Ruski predsednik je upozorio na to da stvaranjem mitova, odnosno ponovnim ispisivanjem istorije, upravo i počinje podrivanje države, što se, kako je rekao, dogodilo i u Ukrajini.

- Bilo je pokušaja da se tako postupi i s našom zemljom – s Rusijom, ali kao što sam već rekao, mi smo na vreme i dovoljno čvrsto postavili barikadu kako bismo odbranili svoje interese - rekao je Putin.

Poručivši ruskoj vladi i drugim nadležnim ustanovama i organizacijama da „odgovorno i s dušom“ pristupe organizovanju obeležavanja 80. godišnjice oslobođenja Lenjingrada, Putin se osvrnuo i na gradove novih ruskih regiona, koji su, kako je naveo, odigrali veliku ulogu u pobedi u Velikom otadžbinskom ratu, zbog čega im treba dodeliti počasna zvanja.

- Kao što znate, proces dodeljivanja zvanja 'Grad vojničke slave' završen je 2015. godine i njime je počastvovano 45 ruskih gradova. Sada su se u sastav Rusije vratila četiri regiona, u kojima su se u vreme Velikog otadžbinskog rata vodile najteže borbe. Hrabrost i izdržljivost koje su ispoljili vojnici Crvene armije, odigrale su ogromnu ulogu u pobedi nad nacizmom - rekao je Putin.

Predsednik Ruske akademije nauka Genadij Krasnikov prethodno je u izveštaju ruskom predsedniku predložio da gradovi Marijupolj i Melitopolj ponesu zvanja „Grad vojničke slave“.

- Uzimajući u obzir ispoljavanje masovnog junaštva prilikom oslobađanja svoje teritorije i vernost istorijskoj tradiciji, molimo da se razmotri pitanje o eventualnoj dodeli počasnog zvanja 'Grad vojničke slave' ruskim gradovima Melitopolju i Marijupolju - rekao je Krasnikov.

BONUS - NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

POSLEDNjI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

Poslednjih godina često se susrećemo sa raznim pokušajima ljudi koji su pogođeni istorijskim tragedijama, ili koji imaju nameru da vode kampanju za tobože „humanitarne“ ciljeve, da tvrde da je njihovo pitanje ekvivalentno holokaustu, ili da je u stvari slučaj genocida, piše direktor Centra "Simon Vizental" dr Efraim Zurof za Jerusalem post.

17. 04. 2024. u 17:57

Komentari (0)

ŠOK: Rafael Nadal deklasiran u Barseloni