ŠLJIVOVICA ZA MAKRONA: Francuski predsednik dobio isti poklon kao i Vučić

Goran ČVOROVIĆ, dopisnik "Večernjih novosti" - PARIZ

11. 11. 2022. u 16:54

NA ceremoniji je kod Trijumfalne kapije na svečanoj tribini prisustvovala i predsednica Svesrpske zajednice Francuske Slađana Stamenović. Ona je predsedniku Francuske predala bocu šljivovice, sa zapušačem u obliku šajkače.

ШЉИВОВИЦА ЗА МАКРОНА: Француски председник добио исти поклон као и Вучић

Foto: G.Č.

- Rakiju su pekli moji roditelji iz Sedlara kod Svilajnca – istakla je Stamenovićeva za "Novosti" koja je naglasila da je takvu istu bocu kao poklon ostavila kod Makrona i za predsednika Srbije Aleksandra Vučića koji se juče i prekjuče nalazio u poseti Francuskoj.

Stamenovićeva je istakla da je naročito obradovalo to što je francuski predsednik svima pokazivao poklon. 

- Prvoj dami sam takođe dala magnet sa razglednicom Beograda, kao i ručni izvezeni mirišljavi jastučić na kome piše "Volim Srbiju" – poručila je naša sagovornica.

Ovo je, inače, bio drugi put da se na velikim svečanostima povodom Dana primirja u Prvom i Drugom svetskom ratu kod Trijumfalne kapije pojavljuju samo francuske zastave.

- Skrenula sam na to pažnju francuskom predsedniku. Imala sam utisak da se začudio. Nadam se da će se posle našeg razgovora ponovo vijoriti i savezničke zastave, među kojima i naša, srpska – zaključila je Stamenovićeva.


BONUS - NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI:

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)

ZAPAD TO NIJE OČEKIVAO: Vladimir Putin izdao naređenje zbog kog Rusija više neće biti ista