ODRŽANE RUSKO-IRANSKE KONSULTACIJE O BEZBEDNOSTI: Razmotrena i situacija u Ukrajini

Novosti online

09. 11. 2022. u 12:27

SEKRETAR saveta bezbednosti Rusije Nikolaj Patrušev i sekretar Vrhovnog saveta za nacionalnu bezbednost Irana Ali Šamkani razgovarali su u Teheranu u okviru konsultacija o bezbednosnim pitanjima o situaciji u Ukrajini i Bliskom istoku, kao i o brojnim međunarodnim problemima, saopštila je pres-služba SB Rusije.

ОДРЖАНЕ РУСКО-ИРАНСКЕ КОНСУЛТАЦИЈЕ О БЕЗБЕДНОСТИ: Размотрена и ситуација у Украјини

Foto: Shutterstock/Ilustracija

Navodi se i da su detaljno razmotrena pitanja bilateralne saradnje u oblasti sprovođenja zakona, uključujući osiguranje javne bezbednosti, borba protiv terorizma i ekstremizma.

Prema saopštenju, potvrđena je spremnost za dalje proširenje dijaloga posredstvom Saveta za bezbednost dve države.

Takođe, istaknuta je važnost povećanja razmene iskustva u razvoju ekonomskog potencijala Rusije i Irana, kao i izgradnja spoljnotrgovinskih veza u uslovima sankcionog pritiska.

Rusko-iranske konsultacije o bezbednosnim pitanjima održali su Patrušev i Šamkani uz učešće predstavnika ministarstava i resora dve zemlje.

Početkom ove godine u Moskvi su održani pregovori predsednika Rusije i Irana Vladimira Putina i Ibrahima Raisija na kojima je iranski predsednik izjavio da Teheran želi sveobuhvatne i stabilne odnose sa Moskvom.

(Sputnjik)

BONUS - NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

OSUĐENA NA 50 GODINA ZBOG BIZARNOG ZLOČINA: Ubila trudnicu, pa joj ukrala bebu iz stomaka (VIDEO)