KREMLJ O IZBORIMA U SAD: Izbori za Kongres neće suštinski ništa promeniti – odnosi Rusije i SAD ostaće loši

Novosti online

09. 11. 2022. u 12:12

KREMLj analizira informacije o izborima za američki Kongres, održanim 8. novembra, izjavio je portparol predsednika Rusije Dmitrij Peskov.

КРЕМЉ О ИЗБОРИМА У САД: Избори за Конгрес неће суштински ништа променити – односи Русије и САД остаће лоши

Foto: AP

Ne može se reći da smo ostavili sve i pratili izbore. Pažljivo analiziramo situaciju. Imamo dosta svojih poslova, oni su nam važniji. Ali, naravno, pažljivo analiziramo informacije koje dolaze, rekao je Peskov.

Peskov je istakao da su američki izbori važni, ali da ne treba ozbiljno preuveličavati njihov značaj u kratkoročnoj i srednjoročnoj perspektivi za njihove odnose. Prema njegovim rečima, ovi izbori ne mogu ništa suštinski da promene.

On je dodao i da ne želi unapred da najavljuje sporadične kontakte sa SAD. Za sada je rano o tome govoriti, rekao je Peskov komentarišući informacije o rusko-američkim pregovorima o obnavljanju inspekcija na objektima nuklearnog naoružanja u okviru sporazuma START.

Govoreći o optužbama za mešanje u američke izbore, Peskov je rekao da je Kremlj toliko navikao na ovakve optužbe da više i ne obraća pažnju na takve navode.

Glasanje na izborima za američki Kongres završeno je zatvaranjem biračkih mesta na Aljasci. Trenutno je u toku prebrojavanje glasova koje, u zavisnosti od okolnosti, može da traje i nekoliko dana.

BONUS - NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024