SEVERNA KOREJA "VEŽBA": Lansiranje balističkih raketa simulacija napada na Južnu Koreju i SAD

Tanjug

07. 11. 2022. u 10:06

PROŠLONEDELjNA lansiranja balističkih raketa bila su simulacija napada na Južnu Koreju i SAD, kao odgovor na „opasne vojne vežbe“ tih zemalja, saopštili su danas zvaničnici vojske Severne Koreje.

СЕВЕРНА КОРЕЈА ВЕЖБА: Лансирање балистичких ракета симулација напада на Јужну Кореју и САД

Foto: AP

U saopštenju se navodi da su izvedene simulacije napada na vazdušne baze i avione, kao i na veliki južnokorejski grad, kako bi se „razbila ratna histerija neprijatelja“. Južnokorejski i američki zvaničnici su saopštili da je Severna Koreja izvršila tehničke pripreme za testiranje nuklearnog oružja, prvi put od 2017.

Visoke diplomate iz Sjedinjenih Država, Japana i Južne Koreje razgovarale su telefonom tokom jučerašnjeg dana i osudile nedavne testove, uključujući nepromišljeno lansiranje rakete koja je pala nadomak obale Južne Koreje, navodi se u saopštenju američkog Stejt departmenta.

Foto: Profimedia/Ilustracija

- Spasilački brod južnokorejske mornarice koristio je podvodnu sondu za izvlačenje delova koji se analiziraju, rekao je zvaničnik.

Tenzije na Korejskom poluostrvu su porasle nakon što je Pjongjang izveo rekordan broj lansiranja raketa tokom ove godine.

Prošle nedelje Pjongjang je ispalio više balističkih projektila, uključujući, kako se pretpostavlja, interkontinentalnu balističku raketu (ICBM), i stotine artiljerijskih granata u more, dok su Južna Koreja i SAD sprovodile šestodnevne vazdušne vežbe koje su završene u subotu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (2)

IZRAEL SE OGLASIO NAKON NAPADA NA IRAN: Poslali jasnu poruku Teheranu - pojavio se novi snimak (VIDEO)