PUTINOVA ZAMKA: Odmazda Rusije preti da parališe Evropu

Novosti online

06. 11. 2022. u 22:36

ZAMKA koju su Severnoatlantska alijansa i EU postavile ruskom predsedniku Vladimiru Putinu nije uspela, pišu analitičari lista The American Conservative.

ПУТИНОВА ЗАМКА:  Одмазда Русије прети да паралише Европу

Foto: Printscreen

Štaviše, po mišljenju stručnjaka, NATO i EU su sami upali u ovu zamku.

 -Zapad je pokrenuo veliki ekonomski rat protiv Rusije. I izgubljen je. Odmazda Rusije sada preti da parališe Evropu i samo budale se tome mogu iznenaditi- istakli su analitičari.

Iako EU i dalje ima prostora da izvrši pritisak na rusku ekonomiju, nedostatak dogovora među zemljama EU otežava donošenje novih sankcija Rusiji, piše El Pais.

Kako novine primećuju, Brisel i dalje može da deluje u oblastima kao što su ruski izvoz uranijuma, dijamanata, nafte i gasa, nadajući se da će sankcije ipak pogoditi Moskvu na srednji i dugi rok.

Zemlje poput Nemačke i Holandije smatraju da sledeće korake treba preduzeti krajnje oprezno kako bi zadržali karte u rukavu protiv Rusije i sačuvali jedinstvo EU.

BONUS - NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (4)

PODRŽAVAO REVOLUCIJU, SVETIO BRATA: Evo ko je muškarac koji je pretio eksplozijom u iranskom konzulatu u Parizu