BROJ ZARAŽENIH RASTE: Kina nastoji da stavi pod kontrolu nove zaraze kovidom

Tanjug

02. 11. 2022. u 16:54

KINA nastoji da kontroliše ponovno izbijanje zaraze virusom kovid-19 u najkraćem roku, saopštila je danas zdravstvena komisija u svom prvom obraćanju nakon Kongresa komunističke partije, u trenutku dok broj zaraženih raste u većim gradovima.

БРОЈ ЗАРАЖЕНИХ РАСТЕ: Кина настоји да стави под контролу нове заразе ковидом

Foto: Tanjug

"Kina treba nepokolebljivo da se pridržava opštih smernica za sprečavanje novih slučajeva kovida i ponovnog izbijanja pandemije u zemlji, kao i svoje dinamične politike ''nula kovid'' i da nastoji da zaustavi iznenadne epidemije u najkraćem vremenu uz najniže troškove", saopštili su zdravstveni organi u Kini, prenosi Rojters.

Kina, koja već dugo ne odstupa od svoje stroge politike o ograničenjima koji se tiču kovid-19, suočila se sa skoro 3.000 novozaraženih u utorak, a u velikim ekonomskim centrima kao što su Džengžou i Guangžou pojavljuju se nove epidemije, kao i u nekoliko drugih gradova koji su uveli stroge zabrane kretanja i masovna testiranja kojima moraju da podvrgnu milioni građana.

Uporne zabrane nanele su štetu industriji u Kini, od proizvodnje automobila do proizvodnje mobilnih telefona, a mnoge kompanije krive zatvaranja i prekide u snabdevanju da smanjuju prodaju i profit.

BONUS - NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

PREMA FROJDU: Pet stvari koje mentalno jake osobe nikada NE rade