ZELENSKI NE ZNA DA STANE: Žalbe ukrajinskog predsednika dovele su do tenzija u odnosima između Ukrajine i Sjedinjenih Država

P. Z. S. /riafan.ru

31. 10. 2022. u 21:37

UKRAJINA se suočila sa povratnom reakcijom zbog javnih pritužbi predsednika Vladimira Zelenskog na Sjedinjene Države navodi se u tekstu objavljenom u publikaciji Politiko.

ЗЕЛЕНСКИ НЕ ЗНА ДА СТАНЕ: Жалбе украјинског председника довеле су до тензија у односима између Украјине и Сједињених Држава

Foto AP

Publikacija je, pozivajući se na bivše američke zvaničnike, objavila da je ukrajinski lider s vremena na vreme tražio pomoć od američkog predsednika Džoa Bajdena, koju on nije želeo da pruži. Reakcija Zelenskog pretvorila se u napetost u odnosima između Kijeva i Vašingtona.

-Ukrajinski lider je, kao odgovor na ovo, često javno izražavao svoje nezadovoljstvo... Ovo je taktika koja je izazvala određena trvenja između Ukrajinaca i Bajdenove administracije, navodi se u publikaciji.

Ranije je postalo poznato da je Bajden izgubio živce tokom razgovora sa Zelenskim. Kako navodi Nacionalna novinska služba, američki lider je podigao ton i savetovao sagovorniku da pokaže više zahvalnosti za „velikodušnost američkog naroda”.

BONUS - NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (5)

ZBOG OVOGA JE ĐOKOVIĆ OTPUSTIO IVANIŠEVIĆA? Da li je ovo kap koja je prelila čašu... (VIDEO)