ZELENSKI APELOVAO NA UKRAJINCE: Smanjite potrošnju struje, isključite reklame i nepotrebnu rasvetu

P. Z. S. / ria.ru

23. 10. 2022. u 22:56

VLADIMIR Zelenski nazvao je prisilnim prekidima struje u Ukrajini i pozvao gradonačelnike da prate potrošnju struje, jer sada „nije vreme za svetle izloge i natpise“.

ЗЕЛЕНСКИ АПЕЛОВАО НА УКРАЈИНЦЕ: Смањите потрошњу струје, искључите рекламе и непотребну расвету

Foto: EPA


-U mnogim gradovima i regionima naše energetske kompanije moraju da primenjuju rasporede restrikcija. To se radi kako bi svi naši ljudi imali pristup energiji – u uslovima kada je njena proizvodnja nemoguća u dovoljnom obimu, rekao je Zelenski u svojoj video poruci.

On je pozvao građane Ukrajine da „vrlo svesno troše struju“ i ograniče upotrebu energetski intenzivne opreme.

-Želeo bih posebno da apelujem na lidere zajednica i gradonačelnike naših gradova: molimo vas da vodite računa da se energija ne troši. Sada definitivno nije vreme za svetle izloge i natpise. Potreban nam je veoma pažljiv odnos prema potrošnji energije u javnom prostoru, dodao je Zelenski.

Napadi na ukrajinsku infrastrukturu Oružanih snaga Rusije počeli su 10. oktobra - dva dana nakon terorističkog napada na Krimski most, iza kojeg, prema navodima ruskih vlasti, stoje ukrajinske specijalne službe.

Kako je rekao predsednik Vladimir Putin, eksplozija na mostu stavila je Kijev u rang sa najodvratnijim terorističkim grupama i „naprosto je nemoguće ostaviti takve zločine bez odgovora“.

Napadi se vrše na energetske, odbrambene, vojne komandne i komunikacione objekte širom zemlje, od Harkova i Kijeva do Lavova i Ivano-Frankivska, izazivajući velike nestanke struje.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

OSUĐENA NA 50 GODINA ZBOG BIZARNOG ZLOČINA: Ubila trudnicu, pa joj ukrala bebu iz stomaka (VIDEO)