POČELI DA NAPLAĆUJU GOSTIMA GREJANJE: Svaki gost restorana koji želi da sedne i zagreje se uz račun, mora da doplati 5 ili 10 evra

Novosti online

22. 10. 2022. u 19:23

MNOGI austrijski restorani muče se zbog inflacije i većih troškova struje i gasa, a neki od njih su prinuđeni da zatvore svoje lokale, piše austrijski "Hajte".

ПОЧЕЛИ ДА НАПЛАЋУЈУ ГОСТИМА ГРЕЈАЊЕ: Сваки гост ресторана који жели да седне и загреје се уз рачун, мора да доплати 5 или 10 евра

Foto: Profimedia

Vlasnik jednog restorana u Beču našao je način da smanji troškove i pokuša da preživi, piše "Hajte".

Naime, svaki gost koji, uprkos hladnom jesenjem vremenu i niskim temperaturama, želi da sedne i zagreje se uz račun, moraće da doplati 5 ili 10 evra za grejanje. 

Ako gost sedi za stolom za četvoro, moraće da plati dodatnih 5 evra, a ako sedne za veći sto, moraće da plati dodatnih 10 evra, piše "Hajte".

 - Ne zarađujemo time, samo pokrivamo troškove - rekla je vlasnica restorana, prenosi "Hajte".

Karmen je objasnila da jedan grejač troši dva kilovata na sat, što je 80 centi, piše "Hajte".

 -Iznad velikih stolova su četiri grejalice, što je 3,2 evra. Naši gosti sede na terasi u proseku tri sata. To je 9,6 evra– izračunala je ona.

 -Ako vam to ne odgovara, možete ući u restoran, gde je toplo- rekla je vlasnica svojim kritičarima, za koje kaže da ih nema mnogo, a reakcije gostiju su uglavnom pozitivne.

Prema njenim rečima, mnogi gosti odu na terasu samo da popiju aperitiv, a zatim nastave da jedu i piju u restoranu.

BONUS VIDEO:

NEREDI U PARIZU: Pogledajte sukobe demonstranata sa policijom

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (2)

MUŠKARAC KOJI SE ZAPALIO U KRITIČNOM STANJU: Novi detalji drame u NJujorku