BELA KUĆA PREGOVARA SA MASKOM: Vlasti SAD pokrenule istragu protiv milijardera, sad mu traže da pruža uslugu Starlinka u Iranu

Novosti online

21. 10. 2022. u 20:19

BELA kuća je u pregovorima sa milijarderom Ilonom Maskom o tome da kompanija Spejs eks pruža uslugu Starlinka u Iranu, preneo je danas Si-En-En, pozivajući se na zvaničnike upoznati sa pregovorima.

БЕЛА КУЋА ПРЕГОВАРА СА МАСКОМ: Власти САД покренуле истрагу против милијардера, сад му траже да пружа услугу Старлинка у Ирану

Foto: Printscreen/Jutjub/TED

Američko ministarstvo finansija je prošlog meseca saopštilo da se deo opreme Starlinka može izvesti u Iran, sugerišući da kompaniji možda neće biti potrebna licenca za pružanje usluga u Iranu.

Državni sekretar SAD Entoni Blinken je ranije napisao u objavi na Tviteru da su Sjedinjene Države preduzele akciju kako bi "unapredile slobodu pristupa internetu i slobodan protok informacija" u Iranu.

Mask je u utorak rekao da Starlink nije dobio nikakva finansijska sredstva od Ministarstva odbrane SAD za svoje usluge u Ukrajini, dodajući da kompanija gubi oko 20 miliona dolara mesečno zbog neplaćenih usluga i troškova.

Federalne vlasti SAD pokrenule su nedavno istragu protiv Maska zbog njegovog postupanja tokom preuzimanja kompanije "Tviter".

BONUS VIDEO: Ruski dronovi iznad Ukrajine

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024