PLAVA BERETKA, I POSAO ZA MODNU POLICIJU? Vojna obuka belgijskog princa u senci prozivki na račun kraljice (FOTO/VIDEO)

Novosti online

06. 10. 2022. u 21:54

BELGIJSKI princ Gabrijel, sin kralja Filipa i kraljice Matilde, završio je prvu fazu obuke u belgijskoj vojnoj školi, koju je pre godinu dana prošla i njegova starija sestra, prestolonaslednica Elizabeta.

ПЛАВА БЕРЕТКА, И ПОСАО ЗА МОДНУ ПОЛИЦИЈУ? Војна обука белгијског принца у сенци прозивки на рачун краљице (ФОТО/ВИДЕО)

Foto. Printskrin Jutjub/ L'Avenir

Povodom inicijacije novih polaznika, u Briselu je održana svečana ceremonija, na kojoj su kadeti Kraljevske vojne škole simbolično dobili plave beretke. Ove godine ceremoniji je predsedavao kralj Filip lično, pa je 19-godišnji Gabrijel dobio beretku iz ruku svog oca.

Obuka za 195 kadeta počela je u avgustu, a Gabrijel na vojnoj akademiji studira društvene i vojne nauke.

Osim tate, ceremoniji su prisustvovale i mama i sestra.

Kraljica Matilda je, kao i uvek do sada, bila upadljivo elegantna, u nacionalnim bojama,  u živopisnoj kombinaciji žutih širokih pantalona i kaputića domaće modne kuće Natan, koju je spojila sa narandžastom bluzom, cipelama, rukavicama, tašnom i veselim asimetričnim šeširićem Fabijen Delvinj u istoj nijansi.

Njen stajling je međutim izazvao oprečne komentare na društvenim mrežama, a većina pratilaca se šalila na njen račun, da je poput hamburgera, spojila senf i kečap i da liči na „Mekdonaldovu majku”.

Matilda važi za jednu od najelegantnijih pripadnica evropskih kraljevskih porodica, a često smelo kombinuje drečave boje, poput holandske kraljice Maksime. Sami prosudite da li je i ovog puta bila na visini zadatka.

Osim Elizabete i Gabrijela, belgijski kraljevski par ima i mlađeg sina Emanuela, koji je upravo napunio 17 godina, te 14-godišnju ćerku Eleonoru.

BONUS VIDEO - ROĐENA KAO PRINCEZA, UMRLA KAO SKROMNA ŽENA: Srpska kraljica Marija je nekada bila uzor narodu

(RTS/TINA BILANKOV)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije