AKO RUSIJA UPOTREBI NUKLEARNO ORUŽJE, CEO SVET ĆE VOJNO ODGOVORITI: Da li je Zemanova zabrinutost pretnja ruskom predsedniku?

Tanjug

05. 10. 2022. u 15:41

RIZIK od nuklearnog sukoba je visok zbog ruskih pretnji da će upotrebiti taktičko nuklearno oružje u Ukrajini, izjavio je danas Zeman.

АКО РУСИЈА УПОТРЕБИ НУКЛЕАРНО ОРУЖЈЕ, ЦЕО СВЕТ ЋЕ ВОЈНО ОДГОВОРИТИ: Да ли је Земанова забринутост претња руском председнику?

Miloš Zeman / Foto AP

- Verujem da bi u ovoj situaciji evropske, a ne samo evropske zemlje morale da daju snažan vojni odgovor - rekao je Zeman na brifingu posle razgovora sa emirom Katara šeikom Tamimom bin Hamadom el Tanijem, prenela je agencija TASS.

Kako je rekao češki predsednik, međunarodna zajednica treba da pošalje jasnu poruku ruskom rukovodstvu da "ukoliko Rusija upotrebi nuklearno oružje u Ukrajini, neće biti samo diplomatske reakcije, već i vojne, sa svim posledicama koje iz toga proizilaze".

Podsetimo, u glavnom gradu Češke, koja trenutno predsedava EU, Pragu, sutra će se održati prvi sastanak takozvane Evropske političke zajednice, koja treba da okupi članice Unije i druge evropske zemlje, kako je naglašeno uoči skupa, u „duhu jedinstva“.


Radi se o novom neformalnom formatu, koji je prvi put pomenuo predsednik Francuske Emanuel Makron, a koji će okupiti, između ostalih, i raniju članicu EU Veliku Britaniju, višedecenijskog kandidata za pristup Tursku, ali i novog kandidata Ukrajinu, te i kandidate i one koje nisu sa Zapadnog Balkana.

BONUS VIDEO: KAKO JE ASANŽ POKRENUO LAVINU: Pre 15 godina nastao je Vikiliks

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

MNOGI ĆE SE IZNENADITI: Kako se NJegoš zapravo zvao? Oslovljavali su ga sa Petar i Rade, ali je njegovo kršteno ime bilo drugačije

MNOGI ĆE SE IZNENADITI: Kako se NJegoš zapravo zvao? Oslovljavali su ga sa Petar i Rade, ali je njegovo kršteno ime bilo drugačije

VLADIKA PETAR II Petrović NJegoš bio je i ostao upamćen kao vrlo harizmatična ličnost, markantni vladar, ali i duboko prosvetljena misaona figura o čemu svedoče njegova znamenita književna dela. Iako su u usmenoj tradiciji i pisanoj istoriji njegov lik i delo opšte poznati, neki bitni detalji iz njegovog života slabo su poznati.

08. 12. 2022. u 18:51

VLADA SRBIJE POMAŽE GRAĐANIMA: Evo ko će imati pravo na manje račune za struju