SLAMKA SPASA ZA DVE DRŽAVE: Grčka spremna za razgovor Micotakis-Erdogan

Tanjug

03. 10. 2022. u 17:52

GRČKA je danas saopštila da bi pozdravila svaki turski zahtev za sastanak premijera Kirijakosa Micotakisa i turskog predsednika Tajipa Erdogana na marginama evropskog samita koji se ove nedelje održava u Pragu.

СЛАМКА СПАСА ЗА ДВЕ ДРЖАВЕ: Грчка спремна за разговор Мицотакис-Ердоган

Foto: Profimedia

Tenzije koje već dugo tinjaju između ove dve zemlje saveznice u NATO, ali istorijski neprijateljski nastrojene jedne prema drugoj, nedavno su se ponovo rasplamsale jer obe države se uzajamno optužuju za kršenje sporazuma i provokacije, prenosi Rojters.

Erdogan je optužio Grčku za "zločine protiv čovečnosti" zbog tretmana prema izbeglicama i za okupaciju nekih ostrva u Egejskom moru koja imaju demilitarizovani status.

Atina optužuje Ankaru da osporava grčki suverenitet nad ostrvima i da iskorišćava pitanje migracije, opptužujući Erdogana za "zapaljive" izjave.

- Ako turski predsednik... traži takav sastanak, grčka strana će to oceniti i pozitivno odgovoriti - rekao je novinarima portparol vlade Janis Ikonomu.

BONUS VIDEO:

TITOVA VILA OD 50 MILIONA DOLARA: Pogledajte kako izgleda jedna od najstarijih vila u Njujorku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina