LAMBREHT O PRIJEMU UKRAJINE U NATO: Nemačka ministarka ističe da je Kijev slobodan u izboru saveza, ali da situacija mora da se uzme u obzir

Novosti online

01. 10. 2022. u 10:31

NEMAČKA ministarka odbrane Kristina Lambreht rekla je da će se o zahtevu Ukrajine za ulazak u NATO razgovarati sa svim članicama Severnoatlantske alijanse.

ЛАМБРЕХТ О ПРИЈЕМУ УКРАЈИНЕ У НАТО: Немачка министарка истиче да је Кијев слободан у избору савеза, али да ситуација мора да се узме у обзир

Kristina Lambreht, Foto EPA

- Ukrajina je slobodna da izabere savez u kojem će se osećati bezbedno. Ovaj zahtev je dobrodošao. Međutim, postoji 30 zemalja koje moraju da se izjasne o ovom pitanju i to nije izolovana odluka Nemačke. Situacija u Ukrajini se takođe mora uzeti u obzir - rekla je Lambreht u subotu, odgovarajući na pitanja novinara tokom zajedničkog brifinga sa moldavskim ministrom odbrane Anatolijem Nosatijem u Kišinjevu.

Ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski potpisao je u petak zahtev za ubrzano pristupanje zemlje NATO-u. Zauzvrat, generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg nije odgovorio na direktno pitanje novinara da li je alijansa spremna da razmotri ovu aplikaciju.


BONUS VIDEO: TITOVA VILA OD 50 MILIONA DOLARA: Pogledajte kako izgleda jedna od najstarijih vila u Njujorku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

POSLEDNjI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

Poslednjih godina često se susrećemo sa raznim pokušajima ljudi koji su pogođeni istorijskim tragedijama, ili koji imaju nameru da vode kampanju za tobože „humanitarne“ ciljeve, da tvrde da je njihovo pitanje ekvivalentno holokaustu, ili da je u stvari slučaj genocida, piše direktor Centra "Simon Vizental" dr Efraim Zurof za Jerusalem post.

17. 04. 2024. u 17:57

Komentari (4)

RUSIJA HITNO ODREAGOVALA: Najnovija situacija vezana za Olimpijske igre Pariz 2024 izazvala reakciju Kremlja