"OVO JE ISTORIJSKI DAN": Putinova jasna poruka na mitingu povodom prisajedinjenja četiri nova regiona Rusiji

Novosti onlajn

30. 09. 2022. u 18:50

PREDSEDIK Rusije Vladimir Putin došao je na miting-koncert na Crvenom trgu koji se održava u znak podrške rezultatima referenduma o prisajedinjenju DNR, LNR, Hersonske i Zaporoške oblasti Rusiji.

ОВО ЈЕ ИСТОРИЈСКИ ДАН: Путинова јасна порука на митингу поводом присаједињења четири нова региона Русији

Foto: printskrin

Obraćajući se okupljenima, Putin je rekao da je dan potpisivanja sporazuma o prisajedinjenju četiri nova regiona Rusiji – istorijski

Kako je istakao, savremena Rusija je ljudima koji žive u DNR, LNR, Hersonskoj i Zaporoškoj oblasti pružila pravo izbora – i oni su napravili izbor da budu sa Rusijom.

- I tek sada je savremena Rusija dala pravo izbora ljudima koji žive u Luganskoj Narodnoj Republici, Donjeckoj, Zaporožju i Hersonu. Ljudi su izašli na referendum i napravili ovaj izbor – da budu uz svoju istorijsku domovinu. Sa Rusijom! - istakao je Putin.

Decenijama su pokušavali da iskorene istorijsku svest kod stanovnika Donbasa, ali oni su sačuvali ljubav prema otadžbini.

Putin je istakao da će Rusija učiniti sve da poboljša bezbednost, oživi ekonomiju i obnovi infrastrukturu na novim teritorijama koje su u nju uključene.

Predsednik je podsetio na stranice istorije, istakavši da je Rusija stvorila savremenu Ukrajinu.

- Ne mogu, a da se ne setim kako je stvaran Sovjetski Savez, kada je Rusija stvarala savremenu Ukrajinu. Upravo Rusija je stvorila savremenu Ukrajinu, predavši tamo značajne teritorije, istorijske teritorije same Rusije zajedno sa stanovništvom - objasnio je šef države.

Tokom specijalne operacije borci junački štite Donbas, učinićemo sve da podržimo nove teritorije i njihovu bezbednost, dodao je ruski lider.

Rusija je postala snažnija, snaga je u istini, poručio je Putin.

- Rusija ne samo da otvara vrata našeg rodnog doma za našu braću i sestre, ona im otvara svoje srce. Dobro došli kući! - rekao je Putin.

Putin je svoje obraćanje završio rečima: „Postali smo jači, jer smo zajedno. Uz nas je istina, a u istini – sila. Znači, pobedićemo!".

Predsednik Rusije Vladimir Putin i lideri Donjecke i Luganske Narodne Republike, Zaporoške i Hersonske oblasti potpisali su sporazume o pristupanju ovih regiona Rusiji. Ceremonija je održana u moskovskom Kremlju.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO: 

DELIMIČNA MOBILIZACIJA U TOKU: Novi regruti okupljaju se u Sevastopolju, Kemerovu i Jakutsku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (7)

ZBOG OVOGA JE ĐOKOVIĆ OTPUSTIO IVANIŠEVIĆA? Da li je ovo kap koja je prelila čašu... (VIDEO)