UZ UČEŠĆE RUSIJE: Angela Merkel dala novu izjavu za nemačke medije

Novosti online

30. 09. 2022. u 12:38

BIVŠA nemačka kancelarka Angela Merkel smatra da je u budućnosti potrebno nastaviti rad na zajedničkoj evropskoj bezbednosnoj arhitekturi, a to se mora uraditi uz učešće Rusije, prenosi nemački novinski portal "N-tv".

УЗ УЧЕШЋЕ РУСИЈЕ: Ангела Меркел дала нову изјаву за немачке медије

Foto AP

 - Neophodno je nastaviti rad na zajedničkoj evropskoj bezbednosnoj arhitekturi uz učešće Rusije - rekla je Merkelova tokom govora na godišnjici grada Goslara.

Istovremeno, bivša kancelarka ponovo je osudila specijalnu operaciju u Ukrajini, nazvavši je kršenjem međunarodnog prava.

Ona je dodala i da Nemačka trenutno nema razloga da bude samozadovoljna, ali, prema njenim rečima, uz dovoljno snage i samopouzdanja, čak i ova kriza može da se prevaziđe.

Sala je na ove reči odgovorila gromoglasnim aplauzom, pišu mediji.

BONUS VIDEO:

TITOVA VILA OD 50 MILIONA DOLARA - Pogledajte kako izgleda jedna od najstarijih vila u NJujorku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

MNOGI ĆE SE IZNENADITI: Kako se NJegoš zapravo zvao? Oslovljavali su ga sa Petar i Rade, ali je njegovo kršteno ime bilo drugačije

MNOGI ĆE SE IZNENADITI: Kako se NJegoš zapravo zvao? Oslovljavali su ga sa Petar i Rade, ali je njegovo kršteno ime bilo drugačije

VLADIKA PETAR II Petrović NJegoš bio je i ostao upamćen kao vrlo harizmatična ličnost, markantni vladar, ali i duboko prosvetljena misaona figura o čemu svedoče njegova znamenita književna dela. Iako su u usmenoj tradiciji i pisanoj istoriji njegov lik i delo opšte poznati, neki bitni detalji iz njegovog života slabo su poznati.

08. 12. 2022. u 18:51

Komentari (11)

NIKADA NIJE VIDEO ŽENU: Živeo je preko 80 leta, a život posvetio veri i Atosu - mislili da je Srbin