RUSKI OBAVEŠTAJCI DOŠLI DO KLJUČNIH INFORMACIJA Nariškin: "Na gasovodima je izvršen teroristički napad"

Tanjug

30. 09. 2022. u 11:27

RUSKA spoljna obaveštajna služba (SVR) ima informacije koje ukazuju na umešanost Zapada u "teroristički napad" na gasovodima Severni tok 1 i Severni tok 2, izjavio je danas direktor te službe Sergej Nariškin.

РУСКИ ОБАВЕШТАЈЦИ ДОШЛИ ДО КЉУЧНИХ ИНФОРМАЦИЈА Наришкин: На гасоводима је извршен терористички напад

Foto: Tanjug/Narodna skupština/Profimedia

"Već imamo neke materijale koji ukazuju na zapadni trag u organizovanju i sprovođenju ovog terorističkog napada", rekao je Nariškin, prenela je agencija TASS.

Dodao je da prema njegovom mišljenju, Zapad čini sve da sakrije prave počinioce i organizatore tog napada.

Curenja gasa iz sistema gasovoda Severni tok u švedskim i danskim vodama Baltičkog mora otkrivena su u ponedeljak, a Evropska unija i NATO su izrazili uverenje da je incident rezultat sabotaže.

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov ocenio je da su glupe tvrdnje da Rusija stoji iza sabotaže na gasovodu Severni tok i istakao da ruske vlasti ne znaju šta je predsednik SAD DŽozef Bajden mislio kada je početkom februara poručio da bi se trebalo rešiti Severnog toka 2, iako Moskva pamti te reči.

On je rekao da incident na gasovodima Severni tok 1 i 2 treba da bude istražen i da "u teoriji takva situacija zahteva dijalog, brzu interakciju svih strana kako bi se što pre saznalo šta se dogodilo", ali da do sada, kako je dodao, "vidimo apsolutni nedostatak takvog dijaloga".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (6)

KAKO OTKRITI PREVARU? Svaki deveti polovnjak u Srbiji ima VRAĆENU KILOMETRAŽU - na šta morate obratiti pažnju pri kupovini