ŠTA SE DEŠAVA NA BELORUSKOM VOJNOM AERODROMU? Ukrajinski general izneo nove informacije, govorio i o grupi "Vagner"

Novosti online

30. 09. 2022. u 11:14

ZAMENIK načelnika ukrajinskog Generalštaba general Aleksej Hromov rekao je danas da su primećeni radovi na beloruskom aerodromu Luninec, koji se nalazi 50 kilometara od ukrajinske granice.

ШТА СЕ ДЕШАВА НА БЕЛОРУСКОМ ВОЈНОМ АЕРОДРОМУ? Украјински генерал изнео нове информације, говорио и о групи Вагнер

Foto: Jutjub/Vіkna-novini/Media- Polesьe/Vikipedija

Kako je izvestio Hromov, na aerodromu se vrši popravka baraka, spavaonica i skladišta, i prema njegovim rečima, to ukazuje da su u toku pripreme za dugoročnu upotrebu vazdušne baze, posebno od strane ruskog vazduhoplovstva, piše Kijev Indipendent.

- Takvi inženjerski radovi se izvode i na teritoriji aerodroma Zjabrivka, 25 kilometara od državne granice sa Ukrajinom. Ovde je i dalje stacioniran PVO raketni divizion S-400, kao i niz radarskih stanica agresora - rekao je on.

Hromov kaže i da su na području grada Osipoviči, koji se nalazi 180 kilometara od granice sa Ukrajinom, otkriveni elementi raketnog diviziona sistema Iskander.

– U toku su mere za pregled i pripremu beloruske železnice za prevoz trupa. Takođe, prema dostupnim informacijama, u toku je obuka zaposlenih u privatnoj bezbednosnoj kompaniji "Hart-servis" od strane pripadnika "Vagnera" - rekao je brigadni general Aleksij Gromov.

BONUS GALERIJA: Čečenski specijalci na defileu u Groznom

BONUS VIDEO: Junak spasao Skoplje od novih žrtava - Ko je bio Maksim koji je prvi podvižnik Večernjih novosti

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (10)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a