SADA JE I ZVANIČNO: Putin potpisao ukaz - U Kremlju će sutra biti održana svečana ceremonija

Novosti online

29. 09. 2022. u 23:55

PREDSEDNIK Rusije Vladimir Putin potpisao je ukaze kojima se Hersonska i Zaporoška oblast priznaju kao nezavisne teritorije, a dokumenti su objavljeni na zvaničnom internet portalu pravnih informacija.

САДА ЈЕ И ЗВАНИЧНО: Путин потписао указ - У Кремљу ће сутра бити одржана свечана церемонија

Foto: Tanjug/Mikhail Klimentyev, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP

- Priznati državni suverenitet i nezavisnost Zaporoške oblasti - kaže se u dekretu.

Sličan dokument potpisan je i u vezi sa Hersonskom regijom.

U dokumentima se navodi da je predsednik Ruske Federacije doneo ovu odluku u skladu sa opšteprihvaćenim principima i normama međunarodnog prava, priznajući i potvrđujući princip ravnopravnosti i samoopredeljenja naroda, sadržan u Povelji UN, uzimajući u obzir volju stanovnika regiona na referendumu. Nezavisnost DNR i LNR, Rusija je priznala  u februaru ove godine.

Ranije je portparol ruskog lidera Dmitrij Peskov rekao da će 30. septembra u Kremlju biti održana ceremonija potpisivanja sporazuma o ulasku novih teritorija u sastav Rusije.

Saopšteno je i da će se Putin sastati sa šefovima oslobođenih teritorija 30. septembra u Moskvi, prenosi "RT".


BONUS VIDEO: TITOVA VILA OD 50 MILIONA DOLARA: Pogledajte kako izgleda jedna od najstarijih vila u Njujorku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

POGLEDAJTE S KAKVIM LAŽOVIMA IMAMO POSLA Vučić pokazao sramnu foto-montažu koju predstavnici opozicije dele po društvenim mrežama (FOTO)

"POGLEDAJTE S KAKVIM LAŽOVIMA IMAMO POSLA" Vučić pokazao sramnu foto-montažu koju predstavnici opozicije dele po društvenim mrežama (FOTO)

- POGLEDAJTE sa kakvim bolesnim lažovima imamo posla, pogledajte, poštovani građani, čime se bave i to već 30 dana, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, pokazujući javnosti foto-montažu fotografije na kojoj se on navodno grli sa Aljbinom Kurtijem, a koju je Srđan Milivojević iz DS delio na društvenim mrežama.

03. 02. 2023. u 14:22

Komentari (1)

STAV BEOGRAĐANA: Pitali smo građane šta misle o zabrani pušenja u zatvorenom koju traži ministarka Danica Grujičić (ANKETA)