"NISU USPELI DA VAS SLOME" Zaharova se obratila narodu u Donbasu - "Amerika je postala strana u sukobima u Ukrajini"

SRNA

29. 09. 2022. u 16:42

SAD su praktično postale strana sukoba u Ukrajini, saopštila je portparol Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova.

НИСУ УСПЕЛИ ДА ВАС СЛОМЕ Захарова се обратила народу у Донбасу - Америка је постала страна у сукобима у Украјини

Foto: Tanjug/Alexander Demyanchuk/TASS Host Photo Agency Pool via AP

- Narode u Donbasu, Hersonskoj i Zaporoškoj oblasti, nisu uspeli da vas slome, a Vašington je još jednom pokazao da nema dodira s realnošću, postajući, zapravo, strana u sukobima - rekla je Zaharova.

Ona je podsetila da su ukrajinske snage koristile američke višecevne raketne bacače HIMARS tokom referenduma u pomenutim oblastima, te da vojska Ukrajine koordiniše mete sa američkom vojskom, odnosno njenom komandom.

- Očigledno je cilj ovih terorističkih napada da se zastraši narod i natera da odustane od svog izbora - istakla je Zaharova i skrenula pažnju na to da je Kongres SAD izdvojio dodatnih 12 milijardi dolara za Kijev.

- Nema tog novca koji će pomoći kijevskom režimu da vrati kontrolu nad narodom koji je izabrao slobodu umesto prinude - dodala je.

U Donjeckoj i Luganskoj Narodnoj Republici, kao i oslobođenim teritorijama u Hersonskoj i Zaporoškoj oblasti, od 23. do 27 septembra su održani referendumi o pridruživanju Rusiji. Velika većina glasača podržala je pripajanje Rusiji.  

BONUS VIDEO: 

DELIMIČNA MOBILIZACIJA U TOKU: Novi regruti okupljaju se u Sevastopolju, Kemerovu i Jakutsku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POLICIJA BLOKIRA PRILAZ: Stigao bager u dvorište kuće gde je nestala mala Danka (FOTO/VIDEO)