ŠOLC NIJE SPOSOBAN DA VODI ZEMLJU: Nemačka ima strateški interes da sarađuje sa Rusijom, sve bi bilo drugačije da je još vodi Angela Merkel

Novosti online

29. 09. 2022. u 08:28

Predsednik SRS Vojislav Šešelj izjavio je da Mađarska ima najpametniju vladu u sadašnjoj EU.

ШОЛЦ НИЈЕ СПОСОБАН ДА ВОДИ ЗЕМЉУ: Немачка има стратешки интерес да сарађује са Русијом, све би било другачије да је још води Ангела Меркел

Foto Tanjug/AP

Šešelj kaže da Viktor Orban zna da zaštiti interese sopstvenog naroda, a prijatelj je sa Srbijom. 

- Sve ćemo učiniti da mi pomognemo Mađarima, a nadamo se i oni nama. Nemačka zaslužuje bolju vlast. Ja mislim da će ona na ulici oboriti sadašnju vlast. Nemačka ima strateški i geopolitički interes da sarađuje sa Rusijom. Može da dobije sve sirovine i energente po povoljnim cenama i da nastavi svoj nagli ekonomski uspon. Ovako, sve propada. Sada će zatvarati fabrike i razne pogone. U čudu se našla, a jednim potezom sve to može da promeni - rekao je predsednik SRS za jutarnji program TV Pink.

Lider radikala kaže da se nada da će Marin le Pen uskoro da pobedi u Francuskoj. Šešelj kaže da će Rusija svaki pedalj svoje teritorije braniti. 

- Amerika hoće da upropasti zapadnu Evropu, da joj više ne bude konkurencija - smatra Šešelj.

Lider radikala tvrdi da Olaf Šolc nije sposoban da vodi Nemačku i da bi sve bilo drugačije da tu zemlju i dalje vodi Angela Merkel.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)

RUSI U ŠOKU: Evakuisali 1.500 takmičara iz Krokusa, nijedan nije stradao od terorista, a sad se bune: Što nas niste spasili ranije? (VIDEO)