MOLDAVIJA MORA DA OJAČA ODBRANU: Predsednica Sandu o situaciji u Pridnjestrovlju

Tanjug

29. 09. 2022. u 00:18

MOLDAVIJA mora pojačati odbranu s obzirom na to da Rusija ne poštuje njenu neutralnost, izjavila je predsednica te zemlje Maja Sandu.

МОЛДАВИЈА МОРА ДА ОЈАЧА ОДБРАНУ: Председница Санду о ситуацији у Придњестровљу

Foto: Printskrin

- Moldavija je neutralna zemlja, ali Rusija ne poštuje našu neutralnost i drži svoju vojsku na teritoriji Moldavije. Zato mi treba da ojačamo naše odbrambene kapacitete, rekla je Sandu na nacionalnoj televiziji, preneo je Rojters.

Rusija je stacionirala svoje mirovne snage u Pridnjestrovlju od početka 90-ih godina prošlog veka i vremena oružanog sukoba u tom regionu.

Prethodno je šef ruske diplomatije Sergej Lavrov upozorio da Moldavija ugrožava bezbednost ruskih trupa u Pridnjestrovlju, čime se stvara rizik od vojne konfrontacije.

BONUS VIDEO - "SMERČ" NA POLOŽAJU: Lansiranje raketa sa teškog višecevnog bacača

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

IZRAEL SE OGLASIO NAKON NAPADA NA IRAN: Poslali jasnu poruku Teheranu - pojavio se novi snimak (FOTO/VIDEO)