FINSKA DIŽE OGRADU: Zagrađuje granicu prema Rusiji

Tanjug

26. 09. 2022. u 19:53

FINSKA pogranična straža predlaže da se ogradi deo granice sa Rusijom kako bi se sprečio ilegalni ulazak u zemlju, javlja Interfaks.

ФИНСКА ДИЖЕ ОГРАДУ: Заграђује границу према Русији

Foto: Piksabej

-Izveštaj finske pogranične straže ukazuje da treba da se ogradi 10 do 20 odsto granice od 1.300 kilometara. To bi znacilo oko 130 do 260 kilometara. Ograda bi trebalo da traje 50 godina, izvestio je finski list "Ile".

Procenjuje se da ce ograda koštati nekoliko stotina miliona evra.

Šef odeljenja za međunarodnu saradnju pogranične straže Mati Pitkaniti rekao je ranije da je agencija već počela da projektuje ogradu.

-To neće biti samo ograda, već će imati i sistem tehničke kontrole, rekao je on tokom letnje debate o pristupanju Finske NATO.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)

OSUĐENA NA 50 GODINA ZBOG BIZARNOG ZLOČINA: Ubila trudnicu, pa joj ukrala bebu iz stomaka (VIDEO)