ŠOLC: "Ovo je veoma opasan rat"

Novosti online

25. 09. 2022. u 18:39

NEMAČKA ne želi da šalje tenkove u Ukrajinu jer bi to mogao biti opasan korak u eskalaciji sukoba, izjavio je nemački kancelar Olaf Šolc u intervjuu za "NJujork tajms".

ШОЛЦ: Ово је веома опасан рат

Olaf Šolc, Foto AP

 - Ovo je veoma opasan rat - rekao je on, odgovarajući na pitanje zašto Nemačka ne pošalje tenkove u Ukrajinu, što Kijev uporno traži.

 - Mi podržavamo Ukrajinu. Radimo to na način koji ne vodi ka eskalaciji, ratu između NATO-a i Rusije, jer bi to bila katastrofa - objasnio je on.

Sa druge strane, pomoćnik predsednika SAD za nacionalnu bezbednost DŽejk Saliven izjavio je da će američke vlasti nastaviti da olakšavaju isporuke tenkova Ukrajini iz sovjetskog doba iz država članica Severnoatlantske alijanse, kao i drugog naoružanja.

 - Samo Sjedinjene Države su do sada isporučile Ukrajini oružje u vrednosti od preko 15 milijardi dolara, uključujući sisteme protivvazdušne odbrane, stotine artiljerijskih nosača, stotine hiljada, ako ne i milione, artiljerijskih granata. Pomogli smo predaju tenkova saveznika NATO koji imaju tenkove iz sovjetskog doba na kojima su obučavani Ukrajinci. To ćemo i nastaviti - rekao je on Si-Bi-Esu.

BONUS VIDEO:

SNIMCI DEJSTVA "GRADA": Dejstva ruskih projektila u zoni odbrane vazdušnog prostora

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (12)