EKSPLOZIVNA IZJAVA LIZ TRAS: Ne bi trebalo da slušamo Putinovo zveckanje oružjem

Tanjug

25. 09. 2022. u 17:00

BRITANSKA premijerka Liz Tras izjavila je, danas da Velika Britanija i njeni saveznici ne bi trebalo da slušaju "zveckanje oružjem" ruskog predsednika Vladimira Putina o Ukrajini, nakon što je naredio delimičnu mobilizaciju trupa i ukazao na mogućnost nuklearnog sukoba.

ЕКСПЛОЗИВНА ИЗЈАВА ЛИЗ ТРАС: Не би требало да слушамо Путиново звецкање оружјем

Foto:AP/Sara Spirković

 - Umesto toga, ono što treba da uradimo je da nastavimo da uvodimo sankcije Rusiji i da nastavimo da podržavamo Ukrajince - rekla je Tras u intervjuu CNN-u - preneo je Rojters.

Tras, koja je postala premijerka početkom meseca, zauzela je tvrd stav prema Rusiji i Kini.

Pojavile su se, međutim i nesuglasice sa nekim tradicionalnim saveznicima, posebno u Evropi i SAD, oko trgovinskih aranžmana sa Evropskom unijom nakon Bregzita.

Tras je kazala da su se ona i Bajden složili da treba sačuvati mir u Severnoj Irskoj i da i dalje veruje u posebne odnose između Britanije i SAD.

 - Mislim da je naš odnos poseban i da je sve važniji u trenutku kada se suočavamo sa pretnjama iz Rusije i silovitijim ponašanjem Kine - istakla je ona.

Tras je navela da je odlučna da taj poseban odnos učini još posebnijim.

Ona je rekla da je imala veoma dobar sastanak sa predsednikom Francuske Emanuelom Makronom u Njujorku.

Suočila se i sa pitanjima u vezi sa odnosom njene zemlje sa Francuskom nakon što je tokom kapanje za izbor novog premijera rekla da još nije jasno da li je on prijatelj ili neprijatelj.

 - Radujem se što ću raditi sa njim u budućnosti - kazala je Tras.

Ona je naglasila da britanski saveznici moraju zajedno da rade na svom stavu prema Kini kao i prema Rusiji.

BONUS VIDEO:

SNIMCI DEJSTVA "GRADA": Dejstva ruskih projektila u zoni odbrane vazdušnog prostora

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (12)

PREMA FROJDU: Pet stvari koje mentalno jake osobe nikada NE rade