SIJARTO ŽALI ZBOG POSTUPAKA EU: "Iz Evropske unije, samo sam se ja susreo sa Lavrovom"

Tanjug

24. 09. 2022. u 16:04

MAĐARSKI ministar spoljnih poslova Peter Sijarto izrazio je žaljenje što je bio jedini predstavnik EU koji se sastao sa ruskim ministrom spoljnih poslova Sergejem Lavrovom na marginama Generalne skupštine UN održane ove nedelje.

СИЈАРТО ЖАЛИ ЗБОГ ПОСТУПАКА ЕУ: Из Европске уније, само сам се ја сусрео са Лавровом

Foto: EPA

Prema njegovim rečima, Evropska unija treba da iskoristi svaku priliku za dijalog sa Rusijom.

 - Žao mi je što sam ja jedini iz EU razgovarao sa njim, jer ako bi više naših kolega razgovaralo sa Lavrovom, to bi moglo da pomogne u rešavanju sukoba, ili bar sigurno ne bi umanjilo šanse za konflikt. I sada smatram da bi u ovim okolnostima trebalo da iskoristimo svaku priliku - rekao je Sijarto za RIA Novosti.

Naznačio je da je u stalnom kontaktu sa Lavrovom.

 - Zato što smatram da se razgovor i dijalog moraju nastaviti, posebno u sadašnjim uslovima, kada tenzije rastu, a opasnost od eskalacije rata je, nažalost, realna. Ako ne razgovaramo jedni sa drugima, mi ćemo naneti još ozbiljniju štetu", rekao je Sijarto.

Mađarski ministar je ocenio da "ukoliko ne bude dijaloga izmedu Zapada i Rusije, između Evrope i Rusije, onda sve može da prođe još gore nego što je bilo ranije, što treba izbeći".

BONUS VIDEO:

PRIPREME ZA REFERENDUM: U DNR i LNR sve spremno za glasanje o pripajanju Rusiji

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (2)

SZO UPOZORAVA SVET: Opasan virus se razvija...