BIO JE NJEN OMILJENI UNUK: Poslednja želja kraljice Elizabete nije se, nažalost, ostvarila (FOTO)

Novosti online

22. 09. 2022. u 22:25

ISTORIČAR i stručnjak za kraljevsku porodicu, Robert Hardman, otkrio je za magazin Pipl poslednju želju kraljice Elizabete Druge.

БИО ЈЕ ЊЕН ОМИЉЕНИ УНУК: Последња жеља краљице Елизабете није се, нажалост, остварила (ФОТО)

Foto: EPA

- Nije želela da vidi svoj spomenik, ni da ima zasebnu grobnicu unutar kapele Svetog DŽordža. Kao što mi je njena rođaka Margaret Rouds jednom rekla - želela je da učini svog oca ponosnim - rekao je.

Prema rečima pomenutog stručnjaka, kraljičina poslednja želja bila je ta da se Hari pomiri s ostatkom porodice i vrati u Englesku. Nažalost, ta želja joj se nije ostvarila.

Poznato je da je Hari oduvek bio kraljičin omiljeni unuk, a sada je stigla i zvanična potvrda da ga je kraljica jednostavno obožavala uprkos svim izdajama i razočaranjima koje je priredio kraljevskoj porodici u poslednjih nekoliko godina.

Podsetimo, on i njegova supruga Megan Markl su više puta davali intervjue u kojima su optužili Harijevu porodicu za rasizam i diskriminaciju Megan, a sasvim su se odvojili od njih onda kada su odlučili da se odsele na drugi kontinent. No, čini se da je kraljica bila mekog srca – te mu je stalno sve opraštala.

- Kraljica je svog unuka, princa Harija, obožavala sve do poslednjeg dana svog života. Isto tako, Hari je nju izuzetno voleo, te mu je zbog toga njena smrt jako teško pala - rekao je Hardman, te pojasnio kako je princu posebno teško palo to što poslednjih godina nije često viđao svoju baku.

Foto: Tanjug/AP photo

- Ona je bila jedna od najsnažnijih poveznica između Kalifornije i Vindsora, a jedino je njena ljubav uspela da zadrži Harija od toga da kompletno prekine sve veze sa svojom porodicom - dodao je istoričar.

Kraljica je sahranjena kako je želela. Pokopana je na privatnoj ceremoniji 19. septembra dok su uz njen kovčeg stajali njeni najmiliji.

- Kraljica je pokopana s vojvodom od Edinburga u Memorijalnoj kapeli kralja DŽordža Šestog - pisalo je u saopštenju Bakingemske palate nakon sahrane.

Elizabeta je pokopana s bojom Grenadirske garde i manjom verzijom kraljevske zastave pukovnije koju je kralj Čarls stavio na njen kovčeg. Grenadirska garda je najstarija pešadijska gardijska pukovnija, a kraljica je bila njena zapovednica.

(Kurir)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

(UŽIVO) RAT U UKRAJINI: Putin otkrio tajnu snage ruskog naroda