KINA ODMAH REAGOVALA NAKON ODLUKE O MOBILIZACIJI: Uputili hitan poziv, svi moraju da se uključe

Novosti online

21. 09. 2022. u 11:58

KINESKO Ministarstvo spoljnih poslova oglasilo se nakon objavljene vesti da u Rusiji stupa na snagu delimična vojna mobilizacija.

КИНА ОДМАХ РЕАГОВАЛА НАКОН ОДЛУКЕ О МОБИЛИЗАЦИЈИ: Упутили хитан позив, сви морају да се укључе

Foto AP

Ruski predsednik Vladimir Putin proglasio je delimičnu vojnu mobilizaciju.

On je u obraćanju naciji rekao da Zapad "želi da uništi našu zemlju" i da se "radi o odbrani Rusije i teritorije Donbasa".

Ruski ministar odbrane Sergej Šojgu najavio je da će Rusija odmah početi sa mobilizacijom 300.000 rezervista.

- Naše ljudske rezerve su ogromne i iznose 25 miliona ljudi, a ova mobilizacija predstavlja samo jedan odsto potencijala - rekao je ruski ministar odbrane.

Ministarstvo spoljnih poslova Kine pozvalo je sve strane da se uključe u dijalog i konsultacije i pronađu način za rešavanje bezbednosnih zabrinutosti svih, prenosi Rojters.

 Kinesko Ministarstvo spoljnih poslova danas je, nakon obraćanja ruskog predsednika Vladimira Putina, pozvalo sve strane da se uključe u dijalog i konsultacije i pronađu način za rešavanje bezbednosnih problema svih.

Portparol kineskog Ministarstva spoljnih poslova Vang Venbin naglasio je na brifingu za medije da je stav Kine o Ukrajini "dosledan i jasan", prenosi Rojters.


Ruski predsednik Vladimir Putin ranije danas je naredio prvu mobilizaciju u Rusiji od Drugog svetskog rata i upozorio Zapad da će Moskva odgovoriti snagom svog ogromnog vojnog arsenala, ako nastavi sa, kako je rekao, "nuklearnom ucenom".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (5)

IRAN NEĆE ODGOVORITI: Okončani drektni međusobni sukobi Irana i Izraela