VELIKA PLJAČKA KRIPTOVALUTE: Hakeri su ukrali digitalna sredstva vredna oko 160 miliona dolara

Tanjug

20. 09. 2022. u 13:46

HAKERI su ukrali digitalna sredstva vredna oko 160 miliona dolara od londonske firme "Vintermjut" koja se bavi trgovinom kriptovalutama, saopštio je danas izvršni direktor te kompanije Evgenij Gavoj, preneo je Rojters.

ВЕЛИКА ПЉАЧКА КРИПТОВАЛУТЕ: Хакери су украли дигитална средства вредна око 160 милиона долара

Ilustracija / Foto Shutterstock

Gavoj je na Tviteru napisao da je krađa pogodila sektor koji je dugo bio opterećen sajber napadima.

Napad je bio usmeren na decentralizovane finansijske operacije "Vintermjuta" koji obezbeđuje likvidnost na globalnim kripto berzama.

Gavoj je istakao da kompanija ostaje solventna i nakon hakovanja.

On je rekao i da će doći do poremećaja u uslugama kompanije danas i potencijalno u narednih nekoliko dana, navodeći da je hakovano oko 90 odsto imovine.

"Vintermjut" sebe naziva "jednim od najvećih igrača" na globalnom kripto tržištu i navode da upravljaju "stotinama miliona" u imovini i prometu, i više od pet milijardi dolara dnevno.

Najveća pljačka kriptovaluta od njihovog nastanka dogodila se početkom avgusta 2021. godine kada je ukradeno šeststo miliona dolara sa decentralizovane finansijske platforme Poli netvork.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

POGLEDAJTE S KAKVIM LAŽOVIMA IMAMO POSLA Vučić pokazao sramnu foto-montažu koju predstavnici opozicije dele po društvenim mrežama (FOTO)

"POGLEDAJTE S KAKVIM LAŽOVIMA IMAMO POSLA" Vučić pokazao sramnu foto-montažu koju predstavnici opozicije dele po društvenim mrežama (FOTO)

- POGLEDAJTE sa kakvim bolesnim lažovima imamo posla, pogledajte, poštovani građani, čime se bave i to već 30 dana, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, pokazujući javnosti foto-montažu fotografije na kojoj se on navodno grli sa Aljbinom Kurtijem, a koju je Srđan Milivojević iz DS delio na društvenim mrežama.

03. 02. 2023. u 14:22

Komentari (2)

NIJE ŠALA Crnogorac dao otkaz u Opštini jer ništa nije radio: Neću da sedim!