ZAMENILI BEBE U PORODILIŠTU: Italijanski region platiće milion evra kazne

P. Z. S. / ria.ru

19. 09. 2022. u 18:06

VLASTI južne italijanske regije Pulja, po nalogu suda, platiće ukupno milion evra kazne zbog greške porodilišta, čijom su krivicom dvoje domaćih stanovnika odraslo u stranim porodicama, piše list la Republika.

ЗАМЕНИЛИ БЕБЕ У ПОРОДИЛИШТУ: Италијански регион платиће милион евра казне

Foto Shutterstock


Inicijator tužbe bila je 33-godišnja stanovnica grada Kanosa po imenu Antonela, koja je još 2012. godine slučajno na Fejsbuku videla nepoznate žene, neočekivano slične sebi. Sumnje su se pojačale nakon DNK testa godinu dana kasnije.

Zamena beba se dogodila u junu 1989. godine, odmah nakon rođenja dve devojčice u bolnici Kanosa. Osoblje porodilišta očigledno nije označilo decu podacima o njihovom imenu i roditeljima.

BONUS VIDEO - SEDAM DECENIJA NA TRONU: Elizabeta druga preminula u 97. godini u zamku Barmoral

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

UKRAJINA OBORILA RUSKI BOMBARDER: Oglasio se komandant ukrajinskog ratnog vazduhoplovstva