PORTPAROL NASA: Sankcije ne sprečavaju saradnju Roskosmosom

P. Z. S. / ria.ru

17. 09. 2022. u 00:45

SANKCIJE i mere kontrole izvoza koje su SAD uvele strukturama ruske državne korporacije Roskosmos ne sprečavaju saradnju sa Moskvom na radu Međunarodne svemirske stanice (MSS), izjavio je za RIA Novosti portparol NASA Džošua Finč.

ПОРТПАРОЛ НАСА: Санкције не спречавају сарадњу Роскосмосом

Foto Tanjug/AP


-Američke sankcije i kontrola izvoza nastavljaju da omogućavaju civilnu saradnju između SAD i Rusije na svemirskoj stanici. Profesionalni odnos između naših međunarodnih partnera, astronauta i kosmonauta, nastavlja se u ime obezbeđivanja bezbednosti i misije svih na ISS, rekao je Finč, odgovarajući na zahtev da komentariše ograničenja koja su uvedena dan ranije.

SAD su u četvrtak uvele novi paket sankcija Rusiji, uključujući 40 fizičkih i oko 30 pravnih lica iz Ruske Federacije na listi sankcija. Između ostalih, pod sankcije su potpala i pravna lica kao što su članovi Roskosmosa, Ruskih svemirskih sistema, NPO Lavočkin, ISS Rešetnjev.

Usvojen je novi paket ograničenja protiv Rusije u vezi sa specijalnom vojnom operacijom koju Ruska Federacija sprovodi u Ukrajini.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

POGLEDAJTE S KAKVIM LAŽOVIMA IMAMO POSLA Vučić pokazao sramnu foto-montažu koju predstavnici opozicije dele po društvenim mrežama (FOTO)

"POGLEDAJTE S KAKVIM LAŽOVIMA IMAMO POSLA" Vučić pokazao sramnu foto-montažu koju predstavnici opozicije dele po društvenim mrežama (FOTO)

- POGLEDAJTE sa kakvim bolesnim lažovima imamo posla, pogledajte, poštovani građani, čime se bave i to već 30 dana, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, pokazujući javnosti foto-montažu fotografije na kojoj se on navodno grli sa Aljbinom Kurtijem, a koju je Srđan Milivojević iz DS delio na društvenim mrežama.

03. 02. 2023. u 14:22

Komentari (0)

MARIĆ, BIKOVIĆ, KOSTIĆ... Koliko su visoki naši glumci?