FRANCUSKA, POLJSKA I NEMAČKA: Pozivaju na revidiranje politike EU prema Rusiji

Novosti online

16. 09. 2022. u 17:09

FRANCUSKA, Poljska i Nemačka zalažu se za revidiranje osnovnih principa politike Evropske unije prema Rusiji u svetlu sukoba u Ukrajini, navodi se u saopštenju ministarstava spoljnih poslova te tri zemlje.

ФРАНЦУСКА, ПОЉСКА И НЕМАЧКА: Позивају на ревидирање политике ЕУ према Русији

Foto: Profimedia/Ilustracija

-Pošto agresivan rat Rusije protiv Ukrajine označava prekretnicu u odnosima EU i Rusije, treba da revidiramo ključne principe politike EU prema Rusiji. Takođe se zalažemo za strateški pristup rešavanju problema obnove Ukrajine u koordinisanom i stabilnom formatu, uz učešće međunarodnih partnera, navodi se u saopštenju.

Predstavnici ministarstava spoljnih poslova Francuske, Poljske i Nemačke pozdravili su „sporazum ministara finansija EU o izdvajanju dodatnog paketa makrofinansijske pomoći Ukrajini u iznosu od pet milijardi evra“.

Kako su istakli, ta odluka je jasan signal da je EU posvećena „pitanju podrške ukrajinskom otporu“. Takođe su pozvali da se realizuju preostale obaveze u okviru programa za dodelu devet milijardi evra Ukrajini.

Ministri spoljnih poslova Francuske, Poljske i Nemačke takođe su pozvali da se formira specijalna evropska misija za obuku i pomoć u EU za ukrajinsku vojsku.

sputnikportal.rs

BONUS VIDEO - RUSKI VELIKI TRANSPORT: Helikopteri Mi-26 koriste se u pregrupisavanju trupa i naoružanja na frontu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!