BELORUSIJA ZAPOČELA VOJNE VEŽBE NA GRANICI: Minsk se sprema za potencijalno "oslobađanje privremeno okupirane teritorije"

Novosti online

08. 09. 2022. u 18:21

ZBOG pojačanih tenzija sa Zapadom, Belorusija je započela vojne vežbe, koje će obučiti trupe za odbijanje potencijalnih osvajača, saopštilo je u četvrtak Ministarstvo odbrane ove zemlje.

БЕЛОРУСИЈА ЗАПОЧЕЛА ВОЈНЕ ВЕЖБЕ НА ГРАНИЦИ: Минск се спрема за потенцијално ослобађање привремено окупиране територије

Foto: EPA

- Vežba će omogućiti uvežbavanje borbenih specijalnih operacija za oslobađanje teritorije koju je protivnik privremeno okupirao - navodi se u saopštenju ministarstva.


Vežbe će takođe omogućiti vojnicima da usavrše veštine u "vraćanju kontrole nad državnom granicom", sprovođenju vanrednog stanja i borbi protiv komandosa ili ilegalnih naoružanih grupa protivnika, prenosi "Rojters".

Očekuje se da će vežba trajati do 14. septembra i biće održana u oblasti Brest koja se graniči sa Poljskom i Ukrajinom, kao i u Vitebskoj i Minskoj oblasti. Belorusija je takođe pozvala međunarodne posmatrače da prisustvuju kako bi demonstrirali "maksimalnu transparentnost i želju da se poboljša regionalna stabilnost".

BONUS VIDEO: RUSKA MOĆ NA VOJNOJ VEŽBI "VOSTOK 2022": Pogledajte kako "bastion" uništava ciljeve na moru
 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati