AMERIČKI TURISTA SEO NA FONTANU DA JEDE: Policija u Rimu ga kaznila sa 450 evra

Novosti online

08. 09. 2022. u 10:18

JEDAN Amerikanac dobio je, tokom posete Rimu, kaznu od 450 evra jer je jeo i pio dok je sedeo na rubu fontane, prekršivši tako pravila pristojnog ponašanja u "Večnom gradu" koji je preplavljen turistima.

АМЕРИЧКИ ТУРИСТА СЕО НА ФОНТАНУ ДА ЈЕДЕ: Полиција у Риму га казнила са 450 евра

Foto AP

Kako piše Si-En-En, 55-godišnjak je oko jedan ujutro u subotu seo na ivicu fontane i počeo da jede, nakon čega ga je zaustavila policija i kaznila zbog zakona o zaštiti spomenika koji su osmišljeni kako bi se održao pristojan izgled grada.

Fontanu je između 1588. i 1589. izgradio arhitekta i vajar Đakomo dela Porta, a restaurirana je 1997. godine. Zaštićena je pravilima koja su prvi put uvedena 1970-ih kako bi se očuvale istorijske fontane, statue i drugi spomenici. Ažurirani zakoni s fokusom na održavanje "ekološkog uređenja" grada su na snazi ​​od 2019.

Pravila, osim zabrane jela, uključuju i zabranu konzumiranja alkoholnih pića na ulici, organizaciju ture obilaska barova i kupanje u gradskim fontanama.

Policijski službenici mogu da izdaju novčane kazne, pa čak i da zabrane ljudima pristup određenom području u periodu od 48 sati. Oni koji ponove prestupe, mogu da dobiju zabranu pristupa u trajanju do 60 dana.

Pravila su u službi borbe sa prekomernim turizmom jer Rim ima problem prevelikog broja posetilaca. Pre pandemije virusa korona, u Rim je svake godine stizalo oko 10 miliona turista.

(Kurir)

BONUS VIDEO - TURSKA GLAVA NA VRHU BREGA: U Vršačkim planinama otkriveno dvadesetak likova ljudi i životinja

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

ARIJANA NE MOŽE DA DOĐE SEBI: Udovica Siniše Mihajlović teško podnosi novu tragediju