OVO JE NAPADAČ NA ARGENTINSKU POTPREDSEDNICU: Brazilac sa nacističkom tetovažom na laktu pokušao da upuca Kristinu Kiršner (FOTO/VIDEO)

Novosti online

02. 09. 2022. u 08:16

ARGENTINSKE bezbednosne službe potvrdile su identitet muškarca koji je pokušao da upuca argentinsku potpredsednicu i bivšu predsednicu Kristinu Fernandes de Kiršner iz neposredne blizine.

ОВО ЈЕ НАПАДАЧ НА АРГЕНТИНСКУ ПОТПРЕДСЕДНИЦУ: Бразилац са нацистичком тетоважом на лакту покушао да упуца Кристину Киршнер (ФОТО/ВИДЕО)

Foto: Tviter/@jornaldireitaOK/@Partisangirl

Neuspešni atentator je Brazilac Fernando Andres Sabago Montijel, star 35 godina.

Montiel je rođen u glavnom gradu Brazila Sao Paulu i sin je Čileanca i Argentinke, ali više od 20 godina živi u argentinskom naselju Vilja del Parke.

Ranije je radio kao taksista, međutim, trenutno je nezaposlen.

Naime, Montijela je 2021. godine zaustavila policija u automobilu bez registarske oznake, i pronašli su mačetu dugu 35 centimetara, zbog čega je dobio kaznenu prijavu.

Fotografije objavljene na društvenim mrežama pokazuju da 35-godišnji napadač na laktu ima istetovirano Crno sunce, nordijski simbol koji koriste neonacisti.

BONUS GALERIJA: Ukrajinski "Bajraktari"

BONUS VIDEO: BORBE U REGIONU HARKOVA - Pogledajte akciju ruske oklopne divizije i pripadnika Nacionalne garde

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

MUŠKARAC KOJI SE ZAPALIO U KRITIČNOM STANJU: Novi detalji drame u NJujorku