POTEZ KOJI MOŽE PROMENITI SVET: Tajvan ispalio hice upozorenja na kineski dron

Tanjug

30. 08. 2022. u 17:10 >> 17:10

TAJVANSKA vojska ispalila je danas hice upozorenja na kineski dron koji je leteo iznad tajvanskog ostrvca u blizini kineske obale, izjavio je portparol tajvanskih oružanih snaga i potvrdio da se bespilotna letelica vratila u Kinu nakon ispaljenih hitaca, prenosi Rojters.

ПОТЕЗ КОЈИ МОЖЕ ПРОМЕНИТИ СВЕТ: Тајван испалио хице упозорења на кинески дрон

Foto: Shutterstock/Ilustracija/Jutjub/SCMP Clips

Danas su prvi put ispaljeni hici upozorenja u jednom ovakvom incidentu.

Podsećamo, američka administracija predsednika Džozefa Bajdena planira da zatraži od Kongresa SAD da odobri prodaju oružja Tajvanu u vrednosti od 1,1 milijardu dolara, uključujući 60 protivbrodskih raketa i 100 raketa vazduh-vazduh, izvestio je portal Politiko pozivajući se na obaveštene izvore.

Američki zvaničnici ističu svoju stalnu podršku vladi u Tajpeju, a pojedine stavke u procesu odobravanja pomoći za Tajvan mogle bi da budu objavljene u narednim nedeljama ili mesecima, navodi britanska agencija.

Peking je organizovao do sada nezabeležene vežbe na moru i vazduhu oko ostrva koje smatra svojom teritorijom, u znak protesta zbog posete Tajpeju predsedavajuće američkog Predstavničkog doma Nensi Pelosi ovog meseca, podižući tenzije na najviši nivo u nekoliko decenija.

BONUS VIDEO:

KINESKI "TOP GAN": Aeromiting u Čangčunu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

BORIŠA SIMANIĆ ŠOKIRAO SVE! Evo šta je izjavio reprezentativac koji je izgubio bubreg igrajući za Srbiju (VIDEO)