ILON MASK POZVAO UZBUNJIVAČA NA SUD: Akcije Tvitera padaju, poslato i dodatno pismo o raskidu ugovora

Tanjug

30. 08. 2022. u 16:07 >> 16:09

NAJBOGATIJI čovek na svetu Ilon Mask poslao je dodatno pismo o raskidu ugovora kompaniji Tviter, nakon što je na sud pozvao uzbunjivača koji je tražio dokumente o tome kako kompanija Tviter proverava spam naloge na svojoj mreži.

ИЛОН МАСК ПОЗВАО УЗБУЊИВАЧА НА СУД: Акције Твитера падају, послато и додатно писмо о раскиду уговора

Foto: EPA

Mask je odustao od ponude od 44 milijarde dolara za Tviter u julu, navodeći da je kompanija obmanula njega i regulatore u vezi sa pravim brojem neželjenih ili bot naloga na platformi za mikroblogovanje, prenosi Rojters.

Mask je, prema sudskom podnesku u ponedeljak, tražio informacije od uzbunjivača i bivšeg šefa obezbeđenja Tvitera Pejtera Zatka uglavnom o načinu na koji sajt za mikroblogove meri neželjeni nalog.

Zatko, čuveni haker poznat kao "Mudge" kojeg je angažovao Tviter, rekao je u svojoj žalbi koja je postala javna prošle nedelje da je kompanija lažno tvrdila da ima solidan bezbednosni plan i da daje prioritet povećanju broja korisnika i smanjenju neopoželjne pošte.

Nakon objave, Maskov pravni tim je izneo navode o određenim činjenicama koje su bile poznate na Tviteru pre 8. jula, ali im nisu otkriveni.

To je izašlo u javnost i pružilo dodatne razloge za okončanje ugovora.

Sudski poziv Zatku stigao je uoči petodnevnog suđenja u Delaveru koje će početi 17. oktobra.

Dok Mask želi da raskine ugovor, Tviter traži od kancelarke Kathalin Mekormik iz Kancelarijskog suda u Delaveru da mu naredi da obavi dogovorenu kupovinu za 54,20 dolara po akciji.

U međuvremenu dostavljeno je dodatno obaveštenje o raskidu od 29. avgusta u slučaju da se utvrdi da je obaveštenje od 8. jula iz bilo kog razloga nevažeće, a prema zvanično podnetoj dokumentaciji Maska u utorak.

Akcije Tvitera su pale za 2,5 odsto na 39,02 dolara.

BONUS VIDEO:

VAŠINGTONSKE TAJNE: Ko je u Beloj kući bio gej, a koga su volele žene?

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili