OVO JE DRUGI OSUMNJIČENI ZA UBISTVO DUGINE: Ukrajinski diverzant sklapao bombu u garaži, obezbedio lažna dokumenta za Nataliju (VIDEO)

Novosti online

29. 08. 2022. u 10:09

FEDERALNA služba bezbednosti Ruske Federacije objavila je danas da je, pored Natalije Vovk, još jedan ukrajinski diverzant učestvovao u planiranju i izvršenju atentata na novinarku Darju Duginu, ćerku ruskog filozofa Aleksandra Dugina.

ОВО ЈЕ ДРУГИ ОСУМЊИЧЕНИ ЗА УБИСТВО ДУГИНЕ: Украјински диверзант склапао бомбу у гаражи, обезбедио лажна документа за Наталију (ВИДЕО)

Foto: FSB

Oni su objavili ime i fotografije ukrajinskog diverzanta - Bogdana Petroviča Ciganjenka, koji je rođen 1978. godine, i doputovao je u Rusiju preko granice sa Estonijom.

Napustio je Rusiju dan pre bombaškog napada u kom je poginula Dugina.

Ciganjenko je, navodno, Nataliji Vovk dao lažne registarske tablice i dokumenta na ime državljanke Kazahstana Julije Zajko.

Takođe je pomogao Vovkovoj da sastavi improvizovanu bombu u iznajmljenoj garaži na jugozapadu Moskve.

- Analizom nadzornih kamera utvrđeno je da je državljanka Ukrajine Natalija Pavlovna Vovk lično pratila Darju Duginu na parkingu za goste festivala "Tradicija".

Politikolog i novinar Darija Dugina poginula je 20. avgusta u eksploziji automobila na Možajskom auto-putu u Odincovskom okrugu Moskovske oblasti.

Dva dana kasnije, FSB je saopštio da je slučaj rešen.

Navodno, iza ubistva stoje ukrajinske specijalne službe. Direktni izvršilac zločina je ukrajinska državljanka Natalija Vovk, koja je sa ćerkom doputovala u Rusiju 23. jula i potom preko Pskovske oblasti otišla u Estoniju.

BONUS GALERIJA: Čečenski specijalci na defileu u Groznom

BONUS VIDEO: UMRLA JE ZA RUSIJU - Snimci sa ispraćaja Darije Dugine

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (2)

SZO UPOZORAVA SVET: Opasan virus se razvija...