BIVŠOJ PREDSEDNICI ARGENTINE PRETI ZATVOR: Može da dobije kaznu od 12 godina zbog korupcije

Tanjug

23. 08. 2022. u 07:39

ARGENTINSKI savezni tužilac zatražio je danas kaznu od 12 godina zatvora za Kristinu Fernandes de Kiršner, bivšu predsednicu države i aktuelnu potpredsednicu, zbog optužbi za korupciju povezanu sa javnim radovima.

БИВШОЈ ПРЕДСЕДНИЦИ АРГЕНТИНЕ ПРЕТИ ЗАТВОР: Може да добије казну од 12 година због корупције

Foto: Tanjug

Tužilac Dijego Lučani optužio je Fernandes de Kiršnerovu, i dalje uticajnu figuru u vladajućoj Peronističkoj partiji, da je tokom dva mandata na mestu predsednika između 2007. i 2015. godine prevarila državu i bila umešana u šemu preusmeravanja javnih sredstava, prenosi Rojters.

Konačna presuda biće poznata za nekoliko meseci, iako bi Fernandes de Kiršnerova mogla da se žali na nju višim sudskim instancama, kojima bi bile potrebne godine da donesu konačnu odluku, navodi se u izveštajima lokalnih medija.

- Ovo je verovatno bio najveći korupcijski manevar ikada u našoj zemlji - izjavio je između ostalog tužilac Lučani u završnoj reči sudskog procesa.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Da li je krsna slava neradan dan i šta ako pada za vikend?

Da li je krsna slava neradan dan i šta ako "pada" za vikend?

U DECEMBRU mesecu očekuju nas četiri slave čije obeležavanje pada u vreme vikenda: Vavedenje Presvete Bogorodice (4.decembar), Prepodobni Sava Osvećeni (18.decembar) i Prepodobni Spiridon Čudotvorac (25.decembar.) To ponovo otvara stara pitanja, imamo li pravo na slobodan dan kada krsna slava pada za vikend?

29. 11. 2022. u 18:40

Komentari (0)

NOVI SKANDAL U GRUPI ORLOVA: Ovo se ne pamti na Mundijalu