AMERIKA VIŠE NE VLADA SVETOM: Rus istakao da se njegova zemlja i Kina zalažu za "izgradnju istinski pravednog svetskog poretka"

Novosti online

20. 08. 2022. u 16:14

RUSIJA se po pitanju Tajvana pridržava principa "jedne Kine" ne rečima, već delima, a strategija SAD da obuzda zemlje koje vode nezavisnu politiku očigledno je pogrešna, rekao je direktor Odelenja za međunarodne organizacije Ministarstva spoljnih poslova Ruske Federacije Petr Iljičev za "RIA Novosti".

АМЕРИКА ВИШЕ НЕ ВЛАДА СВЕТОМ: Рус истакао да се његова земља и Кина залажу за изградњу истински праведног светског поретка

Foto: AP

On je naglasio da su nedavne akcije Vašingtona u situaciji oko Tajvana, uključujući posetu predsednice Predstavničkog doma Kongresa SAD Nensi Pelosi, kao i narušavanje regionalne i međunarodne stabilnosti, svedoče o "nesposobnosti Sjedinjenih Država da se pomire sa gubitkom monopola i da više ne vladaju svetom".


- Otuda nastavak namerno promašene strategije obuzdavanja zemalja koje vode nezavisnu politiku i koje se zalažu za izgradnju istinski pravednog svetskog poretka. Rusija se pak, ne rečima, već delima, pridržava principa "jedne Kine", prema kojoj je Tajvan sastavni deo NR Kine. Naša pozicija se nije promenila - rekao je Iljičev, a prenosi "RBC.ru".

BONUS VIDEO: Reporter "Novosti" na prvoj liniji fronta u Donbasu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju