RUSKO MINISTARSTVO ODBRANE TVRDI: Ukrajinci koriste bojne otrove, vojnicima u organizmu pronađen botulinum tip "B"

Novosti online

20. 08. 2022. u 15:17

MINISTARSTVO odbrane Ruske Federacije danas je saopštilo da je ukrajinska vojska upotrebila bojni otrov protiv ruskih trupa u regionu Zaporožja.

РУСКО МИНИСТАРСТВО ОДБРАНЕ ТВРДИ: Украјинци користе бојне отрове, војницима у организму пронађен ботулинум тип Б

Foto: Profimedia/Ilustracija

- U svetlu vojnih poraza u Donbasu i drugim regionima, režim Zelenskog je dozvolio terorističke akte uz upotrebu hemijskih supstanci protiv ruskih vojnika i civila. Ruski vojnici koji su izvršavali zadatke u blizini sela Vasiljevka u Zaporoškoj oblasti prebačeni su u vojnu bolnicu sa simptomima teškog trovanja - saopštili su iz ruskog vojnog resora.

Ruska strana tvrdi da je nakon pregleda u organizmu vojnika pronađena otrovna supstanca botulinum tip "B".

Ministarstvo dodaje da su specijalisti Glavnog istraživačko-opitnog instituta za vojnu medicinu Ministarstva odbrane u Sankt Peterburgu sproveli dodatnu analizu, koja je potvrdila preliminarnu dijagnozu.

Ministarstvo odbrane je takođe napomenulo da Rusija sprovodi dodatnu istragu o trovanju hemijskim agensima šefa administracije Hersonske oblasti Vladimira Salda.

Rusija od 24. februara sprovodi vojnu operaciju u Ukrajini. Predsednik Rusije Vladimir Putin je rekao da je zadatak operacije "zaštita ljudi koji su već osam godina bili izloženi maltretiranju i genocidu od strane kijevskog režima".

Prema njegovim rečima, krajnji cilj operacije je oslobađanje Donbasa.

Ruska vojska je zajedno sa snagama DNR i LNR u potpunosti zauzela teritoriju Luganske Narodne Republike i značajan deo Donjecka, uključujući Volnovahu, Marijupolj i Svjatogorsk, kao i celu Hersonsku oblast, Azovske oblasti Zaporožja i deo Harkova.

BONUS GALERIJA: Ukrajinski "Bajraktari"

BONUS VIDEO: "URAGAN" PONOVO DEJSTVUJE - Najnoviji snimci Ministarstva odbrane Rusije

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

SZO UPOZORAVA SVET: Opasan virus se razvija...